Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Borsada “Sürdürülebilirlik Hisseleri”ne yatırım

03 Ekim 2018, 11:46 - -

Borsa İstanbul’da işlem yapan kurumsal yerli ve yabancı yatırımcılar sürdürülebilirlik endeksinde yer alan hisse senetlerini tercih ediyor. Bu endeks, yatırımcıların sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerini benimseyen şirketleri ayırt edip bu şirketlere yatırım yapmalarını sağlayacak bir araç sunuyor.

Son dönemde piyasalarda yaşanan volatilite ile Borsa İstanbul’da yaşanan sert düşüş sonrası alımlar gelmeye başladı. Böyle bir ortamda kurumsal yatırımcılar gözlerini BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne çevirdi. Yılbaşından bu yana BIST 100 endeksi yüzde 13’ün üzerinde değer kaybederken BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde yüzde 60’a kadar değer kazanan hisseler bulunuyor.


Sürdürülebilirlik endeksinde yer alan şirketlerin listesi şöyle:


Borsa Bilgi Portalı Finnet 2000 (Finnet2000.com) internet sitesini kullanarak yaptığımız analizde BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde yer alan hisseleri inceledik en fazla kazandıran endeks hisseleri ve sonuçları şöyle;


BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde En Çok Kazandıran Hisseler


BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde yer alan 44 hisse içerisinde 9 hisse yılbaşından bu yana yüzde 20’nin üzerinde getiri sağlamış durumda bulunuyor. BIST Sürdürülebilirlik Endeksi içerisinde yer alan ve yılbaşından bu yana en yüksek getiriyi sağlayan şirket yüzde 59,02 ile Soda Sanayi oluyor. Soda’yı yatırımcılarına yüzde 45,02 oranında getiri sağlayan TAV Havalimanları takip ediyor. Kordsa Teknik Tekstil, Tekfen Holding, Şişe Cam, Tüpraş, Doğan Holding, Türk Hava Yolları ve Vestel Beyaz Eşya yatırımcılara yılbaşından bu yana yüzde 20’nin üzerinde kazandıran diğer BIST Sürdürülebilirlik Endeksi hisseleri.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)