Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Borsada hareket nasıl şekillenecek?

07 Şubat 2022, 11:58 - -

Borsada hareketler zayıf, sıkışık ve sığ. Net bir trend oluşmuş değil. Bilanço bazlı hareketler öne çıkacak. Güçlü hisseler öncelenmeli.

Borsada sıkışık ve satış baskısının olduğu bir seyir var. Son bir haftadaki hareketlerin gelişimine bakıldığında 1.937 ile 2.034 aralığında bir hareket var.

Bu seyirde BIST 50 Endeksi'nde yer alan paylarda 25 Ocak ile 04 Şubat tarihleri arasında uygulanan açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının 07 Şubat tarihli seansta da uygulanmasının etkisi de var.

Diğer yandan yabancı satışı var. Payları yüzde 40 sınırında.

Borsada son bir haftadaki hareketler şöyle:

Haftanın açılış verileri ile değerlendirdiğimde BIST 100 Endeksi haftaya 1943,16 puandan başladı. Endeks 1.929 puana kadar geriledi. Sonrasında tepki alımları gözlendi. Ancak bir gerçek var ki hareketler sığ ve zayıf.

Borsada marjı dar hareketler bir süre daha devam edecek görünüyor.

Haftanın ilk gününde BIST 100 Endeksi’nin seyri

Zayıf görünüm sürüyor

Biraz orta vadede bakıldığında mart ayından bu yana zayıf görünüm sürüyor. Endekste zirveler öncekilerin altında oluşuyor. Bu durum olumsuz. Diplerde ise olumlu sinyal var. Bir önceki diplerin üzerinde oluşuyor. Bir sıkışma var ve hangi yöne kırılırsa o yönde sert hareketler gözlenecek.

Peki yatırımcı olarak ne yapılmalı?

Yatırımcı olarak yapılacak en iyi şey bu dönemde güçlü şirketlerde olmak. Referans oluşturması için özvarlık karlılığı ve özvarlık büyümesi yüzde 30’un üzerinde olan özsermayesi 2 milyarın üzerinde olan şirketlerin listesini çıkardım. Bu listedeki şirketler mevcut son finansal verilerle oluşturuldu.

Bunlar içerisinden takip ettiğiniz hisseleri incelemeye alabilirsiniz.

Trendi görmeden risk almayın

Bu dönemde oluşan net bir trend yok. Zayıflayan bir hareket var. Piyasalarda yukarı ya da aşağı net hareketler oluşmadığında sürekli işlem yapmak zarar ettirir. Bu nedenle biraz korunaklı limanlara çekilip, bilanço bazlı güçlü hisselerde olmak riskleri azaltacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum07 Şubat 2022 22:26

    Özkgy yi bilançodan sonra sonra bir daha inceleyin

  • Murat07 Şubat 2022 21:34

    Işıklar Enerji Yapı Holding'i bilerek mi listeye aşmadınız yoksa unuttunuz mu? Şirket acaip güçlü(!), tam 10 yıldır 0.80-0.90 arasında, zerre yatırımcıya kazandırmayan, ancak geleceğini alan şirket! Dostlar! BorsaGündem'i iyi takip edin ONLARCA YIL DONA-KALMAYIN, AĞLAMAYIN!..

  • Bir dost07 Şubat 2022 16:38

    Muthis hiSse ihlas , bir numara bedelli yap seni fonlayalim sonra daha cok dusersin ihlas , cwbimizde sana verecek bol para var kredilerini kapatirsin malini mulkunu arttirirsin ,bilancoda zarar yazarsin besyilda bir 1 milyon kar yazarsin. Bir numarasin ihlas . listeye almamislar seni , kiskanclar takma onlari.Y.T.D.

  • VS07 Şubat 2022 13:07

    vay anasını ya bizim ihlaslar yine listeye girememiş

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ07 Şubat 2022 19:19

    yakında tahtalarını kapatırlar ise şaşartma.nerede alırsınız öyle dandik hisse senetlerini.bir maydenozun bağı 5 TL sizin ihlaslara bir maydenoz dahi vermezler kardeş.batmış bence sizin şirketler.

  • recepp07 Şubat 2022 12:56

    güçlü bilanço borç yok ÇEMTAŞ