Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Borsa şirketlerinden kâr atağı

17 Kasım 2020, 15:17 - -

Pandemiye rağmen borsada işlem gören BIST 100 şirketlerinden 54 şirket karını artırmayı başardı.

Borsada yılın ilk dokuz aylık bilançoları açıklandı. Açıklanan bilançolara bakıldığında BIST 100 Endeksinde yer alan ve karı 1 milyar TL’nin üzerinde olan 20 şirket bulunuyor.

Listede yer alan şirketler içerisinden en yüksek karı açıklayan şirket 6,7 milyar TL ile Koç Holding olurken onu 5,2 milyar TL ile İş Bankası izledi. Garanti Bankası 9 aylık dönemde 5,1 milyar TL kar açıkladı.

Büyük holdingler 2020 yılının dokuz aylık dönemini kar artışı ile tamamladı

Kârını arttıran borsa şirketlerinin kâr artışlarının yüksek olduğunu görüyoruz. Gayrimenkul sektöründeki şirketlerin kârlılıklarını yüze 100'ün üzerinde artırdıkları dikkat çekiyor.

Borsada kârını artıran şirketler içerisinde kârı 130 milyon ile 972 milyon arasında olan 20 şirkette baktığımızda farklı sektörlerden şirketlerin ön plana çıktığını görüyoruz. Bu şirketler içerisinden Vestel 2019 yılının dokuz aylık döneminde 148 milyon TL olan kârını 2020 yılının dokuz aylık döneminde 972 milyon TL'ye çıkardı. Şirketin kâr artışı % 552 oranında gerçekleşti. Yüksek kâr artışı ile Türk Traktör,  Oyak Çimento,  Albaraka Türk dikkat çeken borsa şirketleri.

(VERİLER STOCKKEYS.COM’DAN ALINMIŞTIR)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)