Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Borsa güçlü seyrini koruyacak

21 Ocak 2020, 17:04 - -

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yıllık değerlendirme toplantısının satır aralarından negatif faizle birlikte borsanın öne çıkacağı okunuyor. Emeklilik sisteminin de güçlendirilecek olması en fazla borsayı olumlu etkileyecek.

Borsa İstanbul 120.000 seviyesinin üzerindeki seyrini koruyor. Endeksin güçlü hisseleri henüz çıkış hareketine canlı bir katılım göstermeseler de atak yukarı doğru. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 20 Ocak’ta gerçekleştirdiği 2019 yılsonu değerlendirme toplantısından basına yansıyan detaylara baktığımızda emeklilik sisteminin büyüyeceği, kurumsal yatırımcı tabanının güçlendirileceği, daha rekabetçi bir kur seviyesinin ortaya çıkacağı anlaşılıyor.

Böylesi bir ortamda hisse senetleri ana ilgi odağı olacak. Borsada dolar bazında üç aylık grafikleri incelediğimizde en kötü dönemin geride kaldığını ve güçlü bir seyrin başlama sinyalini görüyoruz. Ancak ortalamalar yukarı kırılırsa çok daha güçlü bir yükselişe işaret etmiş olacak. Şu anda ana trendin bozulmasına neden olabilecek herhangi bir gelişme bulunmuyor.

Yabancı alıma geçti

Borsada yükselişte geride kalan yabancı yatırımcılar da alıma geçti. Yabancının borsadaki payı yüzde 64,57 seviyesine yükseldi.

Aracı kurumların ortak hisse önerileri

7 aracı kurumun toplam 30 farklı haftalık hisse önerisi sunduğu raporlarında Emlak Konut, Soda, Ereğli, Karsan, Halkbank ve Tekfen Holding hisseleri ön plana çıktı. 7 aracı kurumdan ikişer tanesi bu şirketleri haftalık hisse önerisi olarak sundu.

Emlak Konut dipten hareketleniyor

Emlak Konut dipten hareketleniyor. Uzun vadeli yükselen trendin başladığını söylemek için alçalan trendin kırıldığını görmek gerek.

Soda’da uzun vadede yükselen trend



Soda’da uzun vadede yükselen trend sürüyor. Diğer endeks hisseleri gibi dipten çıkışta değil. Ancak bir trendin içerisinde. Aylık ortalamaların altına kaymadığı sürece tutulabilir.

Halkbank en dip seviyelerde



Halkbank dolar bazında aylık grafiklerde olabilecek en dip seviyelerde. Dolar bazında ortalamaların yukarı kırılması çok ciddi bir hareketi başlatabilir.

Aracı kurumların hisse önerileri içerisinde sanayi şirketlerinin ağırlığı dikkat çekiyor.

Bankalar ve özel finans kurumların içerisinde yalnızca İş Bankası, Yapı Kredi, ve Halkbank; Holdingler içerisinde ise Koç Holding, Sabancı Holding ve Tekfen Holding hisseleri yatırımcılara öneri olarak sunuldu.

Ziraat Yatırım haftalık hisse önerileri – (20-24 Ocak 2020)

İntegral Yatırım haftalık hisse önerileri – (20-24 Ocak 2020)

Tacirler Yatırım haftalık hisse önerileri – (20-24 Ocak 2020)

Yatırım Finansman haftalık hisse önerileri – (20-24 Ocak 2020)

Gedik Yatırım haftalık hisse önerileri – (20-24 Ocak 2020)
 

Meksa Yatırım haftalık hisse önerileri – (20-24 Ocak 2020)
 

 
Ahlatcı Yatırım haftalık hisse önerileri – (20-24 Ocak 2020)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)