İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Borsa 30’da zirvedeki ve dipteki hisseler

11 Mayıs 2020, 10:34 - -

Borsada zirve seviyelerine tırmananlar ataklarını sürdürüyor. Bu hisse senetlerinden direnç seviyelerine gelen hisseler soluklanabilir. Ancak ana trendlerinin yukarı doğru olduğu gözleniyor. Borsa 30’da güçlü hareketini sürdüren hisseleri ve bunların olası hareketlerini Bollinger Bantları ile analiz ettik.

Sonuçlar şöyle:

Son 100 günde zirvesine en yakın BIST 30 Hisseleri

Borsa 30 hisseleri içerisinde 7 hisse senedi son 100 gün içerisindeki zirvesine yakın. Bu hisselerin listesi şöyle:

Kaynak: FTA 4.0

ASELSAN

Bollinger bandın desteğinde, bu seviyeyi aşağı kırarsa bandın alt destek seviyesini test edebilir. Genelde orta bandın destek seviyesinin üzerinde hareket etmiş ancak nisan ayından bu yana üçüncü denemesinde de direnç seviyesinin kırılamaması alt bollinger bandın test edilme ihtimalini güçlendiriyor. Orta vadede yönü yukarı doğru.

DOĞAN HOLDİNG



Doğan Holding hissesinde bollinger bandında direnç seviyelerinde satışların arttığı dikkat çekiyor. Son birkaç hareketinde bollinger direncini test ettiğinde satışla karşılaştığını ancak orta banda gelmeden çabuk tepki verdiğini görüyoruz. İzlenebilir.

KOZA MADENCİLİK

Bollingerin orta bandını test etti ve güç kaybediyor. Hissenin genel eğilimi bollingerin orta bandından dönmek olmuş. Ancak sınırlı da olsa alt bandın test edildiği fakat kısa sürede toparlanıldığı görülebilir.

KOZA ALTIN



Koza altının destek seviyelerini test ettiği görülüyor. Bollinger bandın destek seviyelerinde bu seviyenin altına kayması alt bandın test edilmesine neden olabilir. Ancak bant desteklerinden toparlanmanın hızlı olduğu gözleniyor.

PETKİM



Son 100 gün zirvesine yakın hisseler içerisinde Bollinger bandın direnç seviyesinin üzerinde olan tek hisse Petkim. Bu hisse hareketi ile diğer hisselerden ayrılıyor. Bollinger bandın direnç seviyesinin üzerinde kalması atağını sürdüreceği anlamına gelecektir.

ŞİŞECAM



Bollinger bandın orta çizgisinin altına kaydı. Tekrar üzerine çıkmayı başaramazsa gerileme devam edebilir.

SODA

Zayıflıyor. Bollinger bandın destek seviyesini aşağı doğru kırdı. Güç kaybediyor. Yeniden bandın destek seviyesinin üzerine çıkması önemli.

Borsa 30’da son 100 gün dip seviyesine en yakın hisseler

BIST 30’da Bollinger Bandın üzerine çıkan iki hisse

BIST 30’un Bollinger Bantlara göre en parlak hissesi Halkbank. Bunun nedeni hissenin dipten çıkıyor oluşu. Halkbank endeks hissesi ve tarihi dip seviyelerinden hareketleniyor. Bu hissenin atağını sürdürmesi borsayı da olumlu etkileyecektir. Banka ile ilgili dava süreci devam ediyor. Halkbank hissesinin bu haftaki performansı izlenmeli. Petkim zirvesine yakın hisselerde analiz edilmiştir. Bu hisse de güçlü seyrini sürdürüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)