İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Bir haftada yüzde 10’un üzerinde kazanç

29 Mayıs 2018, 12:35 - -

Dolar kuru yılbaşından bu yana yüzde 21 değer kazandı. Borsada 3 hisse senedi Dolar/TL’nin 5 ayda gerçekleştirdiği hareketi bir haftada yaptı. Toplam 9 hisse yüzde 10’un üzerinde değer kazandı.

Bütün yatırımcıların gündeminde dolar/TL kurunun hareketi var. Son bir haftada dövizdeki sert yükselişle dolar bazında aşırı değer kaybeden BIST 100 endeksi merkez bankasının dövizle müdahaleleri sonrasında toparlandı. Borsa yeni haftaya yüzde 2’nın üzerinde artışıyla başladı. Dolar kuru yılbaşına göre yüzde 21 primli. Yaklaşık 5 ayda sağlanan bu değer artışı 3 hissede bir haftada gerçekleşti. 9 hisse senedi yüzde 10’un üzerinde değer kazandı.

Son bir haftada yüzde 10’un üzerinde değer kazanan borsa şirketleri

Son bir haftada 9 hisse yüzde 10’un üzerinde değer kazandı. Bu hisseler içerisinde iki enerji şirketi dikkat çekerken bir spor kulübü ve bir de telekom sektörü şirketi listede yer aldı. Son bir haftada yüzde 10’un üzerinde değer kazanan hisseleri incelediğimizde ilk sıra yüzde 31,53 değer kazanan Fenerbahçe var. Fenerbahçe hafta sonu yapılacak olan kulüp başkanlığı seçimi öncesi yatırımcıların gözdesi konumunda bulunuyor. Fenerbahçe’yi yüzde 24,66 değer kazanan Koza Madencilik takip ediyor. İpek Doğal Enerji yüzde 21,08 değer kazanırken Türk Telekom’un değer kazancı ise yüzde 20,26 seviyesinde bulunuyor. Çemaş Döküm, Ford Otosan, Anadolu Cam, Yapı Kredi Bankası ve Koç Holding yüzde 10’un üzerinde değer kazanan diğer endeks şirketleri oldu.

Yabancıların son 10 günde en fazla aldıkları hisseler

Yabancıların son 10 günde en fazla alım yaptığı hisse Koza Madencilik oldu. Yabancılar Koza Madencilik’teki paylarını 10,43 puan artırarak yüzde 36,92’ten yüzde 47,36’ya çıkardı. Koza Madencilik’ten sonra yabancıların paylarını en fazla arttırdığı hisse 5,36’lık puan artışıyla Yünsa oldu. Adana Çimento (C), Kardemir (D), Çelebi, Akdeniz Güvenlik Hizmetleri, Niğbaş Niğde Beton, Çemtaş, Klimasan Klima ve Kardemir (B) yabancıların paylarını artırdıkları diğer hisseler olarak karşımıza çıkıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR29 Mayıs 2018 20:36

    bu hisse senetleri zirvesinin zirvelerinde .bir satış dalgasına gelir ise % 70-50 arasında geri daha çekilebilir akıllı olun.

  • Millileştirilesin.29 Mayıs 2018 16:41

    KOZAL, KOZAA, ipeke nin şu an davalık olan 146 ruhsat sahası devletin elinde olmalı. her bir saha ihale yolu ile çok iyi fiyatlara satılsın ve ciddi para toplansın. Kozaa da hisse alanlar o ruhsatlara ortak değildi. fetö örgüt gücü ile devletten çalışan ruhsatlar, şimdi blackrock, arrowstreet gibi yabancı fonlara peşkeş çekilmesin. devlet kendi ihale ile satıp daha çok kazansın.

  • demirkan 29 Mayıs 2018 13:07

    Saydığın hisselerin hepsi gitmiş zaten. gidecek olanları sayda alalım. saydıgın hisseler tuzağa kurdu bekliyor. gel gel diyor.