Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Beklentileri yüksek şirketler

27 Ağustos 2018, 11:11 - -

Para piyasalarında sert dalgalanmalar yaşanırken kriz dönemlerindeki fiyatlar test ediliyor. ABD ile gerilen ilişkiler ve peş peşe gelen yaptırımlar, kredi kuruluşlarının not indirimleri, artan volatilite nedeni ile yaşanan spekülatif ataklar olağanüstü fiyat hareketlerini de berabe
rinde getiriyor. Bu dönemde güçlü şirketler tercih edilmeli.
Piyasalarda derin ve büyük krizlerin yaşandığı dönemlerdeki bir dalgalanma yaşanıyor. ABD ile yaşanan gerilimin tırmanması ile başlayan yüksek oynaklık, zirveye çıkmış durumda. Ekonomi yönetimi etkili önlemlerle kurdaki yükselişi frenlediyse de yeni önlemlere ihtiyaç var.

Dolar/TL kurunda çok fazla alınmış pozisyon var ve bunlar zarar yazmamak için kurun ateşini körüklemeye devam edecektir. Mevcut durumdaki tüm boşlukların değerlendirildiği bir dönemdeyiz. Bu nedenle temkinli hareket etmede fayda var.
Borsa endeksi dolar bazında tarihi dip seviyelerde. Bu seviyelerden düşüşler artık sınırlı olabilir. Ancak endeksin toparlanması zaman alabilir. Bu nedenle hisse senetlerinde seçici olmalı. Yüksek borcu olan, döviz pozisyonu ekside olan şirketlerden uzak durmalı. Güçlü ve beklentisi yüksek hisseler yatırımcının ilgi odağında olacaktır.

İş Yatırım’ın en çok önerdiği hisselerin listesi ve hedef fiyatları şöyle:

Kurumunun en fazla önerdiği hisseler listesinde 7 şirket bulunuyor. Bu hisseler içinde Alkim Kimya için hedef fiyat 26.2 seviyesinde bulunuyor. Getiri beklentisi ise yüzde 33 seviyesinde. İş yatırım Anadolu Cam için hedef fiyat olarak 3.49 seviyesini öngörüyor. Hisse için getiri beklentisi yüzde 11 seviyesinde. Kurumun en çok beğendiği hisseler listesindeki iki bankadan bir tanesi Garanti Bankası. Garanti Bankası için hedef fiyatı 12.3 seviyesinde bulunuyor. Getiri beklentisi ise yüzde 104 seviyesinde. İş Yatırım Kordsa Teknik Tekstil için hedef fiyat olarak 12.06’yı öngörüyor. Getiri beklentisi ise yüzde 48 seviyesinde. Kurum, Trakya Cam için hedef fiyat olarak 4.88 TL ve yüzde 11 getiri potansiyeli öngörüyor. Tüpraş için hedef fiyat olarak 141.9 TL’yi öngören kurumun hisse için getiri potansiyeli ise yüzde 15 seviyesinde. İş Yatırım Yapı ve Kredi Bank. için hedef fiyat olarak 3.35 TL’yi öngörürken getiri beklentisi yüzde 96 seviyesinde.

Not: Görsellerin büyük hali için üzerine tıklayın...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)