Bay Analiz [email protected] Bay Analiz

Bankacılık Endeksi analizi

24 Şubat 2017, 07:06 - -

Bugünkü analizime Bankacılık Sektörü grafikleri ile devam etmek istiyorum.Her ne kadar piyasada temel anlamda 90 binlerin yukarı kırılmasını sağlayacak beklentiler olmasada, bankacılık sektörü hisselerinin gerek temel anlamda açıklanan karlarla kuvvetlenmesi gereksede dolar bazında teknik olarak çok önemli bir formasyonun yukarı doğru geçilmesi bu sektörün önümüzdeki günlerde de çok hareketli olacağının ipuçlarını vermektedir.

Turuncu çizgilerle gösterdiğim kama formasyonu ve bu formasyonun yukarı kırılması bizim için önemli göstergelerin başında gelmektedir.Aynı zamanda mavi çizgilerle gösterdiğim düşüş kanalının önümüzdeki günler yukarı kırılma olasılığını da çok yüksek görmekteyim. Bu grafik bana Bankacılık Sektöründe geri çekilmeler yaşandığında mutlaka değerlendirmem gerektiğini fısıldıyor. 5 liraların altında İş Bankası C’yi dip seviyelerde oluşan formasyon aracılığı ile tespit etmiştik. İsterseniz çalışmanın sonunda 15 Temmuz öncesi paylaştığım grafiği sizlerle tekrar paylaşıp teknik analizin öyle yabana atılacak bir bilim dalı olmadığını tekrar hatırlatmak isterim.

Şimdi TL bazlı grafiklere bir göz atmak istiyorum.2008 yılında başlayan birinci dalga ile birlikte çıkış trendinin devam ettiğini ve yüksek ihtimal ile 5.dalgada ilerlediğimizi düşündüğüm bu büyük trend bakınız geri çekilmelerde %50 fibo desteğini en kötü şartlarda bile kırmak istememiş. Kaç kere denemesine rağmen bu destek seviyesi hep ama hep rüştünü ispatlamış. Bizler için önemli göstergeler bunlar. Rocky filmini hatırlayın; Dragon vurdu deviremedi, vurdu deviremedi.Yoruldu ve sonrasında nakavt. Yıkamadığın kale mutlaka bir gün gelir seni yıkar. Mavi çizgiyle kırılan direnç seviyesi sonrası hızını alamayan endeks şimdide yeşil çizgi ile gösterdiğim direnç seviyesini zorlamakta. Bu seviyenin kırılması halinde yukarı doğru hareketlerin hızlanacağını vurgulamak isterim.

Kısa vadeli grafiklere baktığımızda hızlı çıkış sonrasında dinlenme bölgesinde küçük bir üçgenin oluştuğunu görmekteyiz. Önümüzdeki hafta bu üçgenin kırılacağı yön piyasaya yön verecektir. Bu üçgenin an ve an takip edilmesi gerekmekte. Üçgen yukarı doğru kırıldığında 154.500’lerden geçen kırmızı çizgilerle gösterdiğim 3.dalga hedef direnç seviyesi karşımıza çıkacaktır. Bu seviye gerçekten çok ama çok önemlidir. Kırılması halinde 173.000’lere doğru hareketin başlangıcı olacaktır. Tersi durumda yani üçgenin aşağı doğru kırılması halinde 146.000’lere doğru bir hareket kaçınılmaz olacaktır. Üçgenin kırılma hedef seviyesi ile fibo desteği dikkat ederseniz üst üste çakışmaktadır.Bu yüzden alıcıların dört gözle beklediği seviye olacaktır. 



Düşüş trendlerinde trendin öncesinden aşağı koşturan, çıkış trendlerinde ise diğer banka hisselerinden çok sonra yükselişe ayak uyduran İş Bankası hisseleri bu yıl çok farklı görüntüler ortaya koymaktadır. Örneğin Kasım ayında amiralde yabancı takasında 100 milyon lot civarında bir eksilme gözlemlenirken, Aralık ayı itibariyle bu eksilmenin 25 milyonunun kapandığına şahit olduk. Ancak İş Bankası takasında bırakın eksilmeyi 20 milyon lota yakın bir artışın olduğu dikkat çekti. Düşüş trendinde piyasanın en kuvvetli banka hissesi olma özelliğini taşıyan hisse haliyle çıkış trendlerinde yukarı doğru en hızlı tırmanan bankalardan biri oldu. Grafiğe bir göz atacak olursak toplantıda da üzerine vurgu yaptığım ters omuz baş omuz formasyonunun tetiklendiğini görmekteyiz. Benzer teknik görünümün 2012 yılında da yaşandığını bu formasyon sonrasında yükselişin oldukça sert yaşandığına şahit olmuştuk. Temel anlamda o günkü piyasa koşulları ile bugünkü piyasaların eşdeğer olmadığına hemfikir olsamda bu tür formasyonların çok yakından takip edilmesini STOP’lar ile çalışarak trendi kaçırmamak gerektiğini düşünmekteyim.Yaşanan bunca olumsuzluğa rağmen fiyatların boyun çizgisini yukarı doğru kırması ve aşağı yönlü hareketlerde isteksiz davranması önemli bir gösterge olarak kayıtlara geçmiştir. Piyasaların düzelmesi durumunda Bankacılık Sektörününün lokomotif hisselerinden biri olmaya aday olduğunu söylersem herhalde abartmış olmam diye düşünüyorum.

Biliyorsunuz İş Bankası C hissesini oluşturduğu formasyondan dolayı Temmuz 2016 tarihinden beri sürekli takip ediyorum. İş Bankası ile ilgili 16 Aralık tarihinde paylaştığım analizi sizlere tekrar hatırlatmak istedim. Bu formasyonun ne kadar güçlü bir formasyon olduğunu bir kere daha göstermek istedim.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)