İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

325 şirketin kârlılık analizi

20 Ağustos 2019, 08:50 - -

Borsadaki çoğu şirket 6 aylık bilançolarını açıklamış durumda. Yılın ilk yarısındaki bilanço rakamlarına göre bazı şirketler beklentilerin üzerinde kâr açıklarken kimi şirketler ise beklentilerin altında kaldı.

19 Ağustos 2019 tarihi itibariyle altı aylık bilançolarını açıklayan 325 borsa şirketi bulunuyor. Altı aylık bilançolarını açıklayan 325 şirketin kârlılık rakamlarını temel analiz platformunu Stockeys.com üzerinden inceledik.

En Fazla Kar Açıklayan İlk 20 Borsa Şirketi

2019/06 bilançolarını açıklayan 325 şirket içerisinde en fazla kar açıklayan şirket 3,6 milyar TL kar ile Garanti BBVA oluyor. Garanti BBVA’yı sektördeki rakipleri Akbank, İş Bankası ve Yapı ve Kredi Bankası takip ediyor. Akbank 2,6 milyar TL, İş Bankası 2,4 milyar TL kar açıklarken Yapı ve Kredi Bankası ise yılın ilk yarısında 2,3 milyar TL kar elde etti. Ereğli Demir Çelik, Koç Holding, Sabancı Holding, Enka İnşaat, Turkcell, İskenderun Demir Çelik, Aselsan, QNB Finansbank, Tekfen Holding, Vakıflar Bankası, Şişe Cam, Ford Otosan, Denizbank, Türk Telekom, Koza Altın ve Tofaş Otomobil Fabrikaları yılın ilk yarısında en fazla kar açıklayan diğer borsa şirketleri oldu.

Karı En Fazla Artan İlk 20 Borsa Şirketi

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre karını en fazla artıran borsa şirketi RTA Laboratuvarları oldu. RTA Laboratuvarları 2018/06 bilanço döneminde yalnızca 31,909 TL kar açıklarken bu dönemde ise 5,6 milyon TL kar elde ediyor. Şirketin iki dönem arasındaki kar artışı yüzde 17,567 oldu. RTA Laboratuvarları’nı yüzde 4,899 oranında kar artışı elde eden İş Girişim takip ediyor. Beyaz Filo, Klimasan Klima, Türker Proje Gayrimenkul, Euro Yatırım Ortaklığı, Desa Deri, Euro Trend Yatırım Ortaklığı, Körfez GMYO, Euro Kapital Yatırım Ortaklığı, Garanti Yatırım Ortaklığı, Verusaturk Girisim, T. Kalkınma ve Yatırım Bankası, Ersu Gıda, Gedik Yatırım Holding, Aksa Enerji, Karel Elektronik, Tukaş, İş Yatırım Ortaklığı ve Avrasya GMYO listede yer diğer borsa şirketleri.

Karı En Fazla Azalan İlk 20 Borsa Şirketi

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre karı en fazla azalan borsa şirketi yüzde 99,87 ile Adel Kalemcilik oldu. Adel Kalemcilik 2018/06 bilanço döneminde 28,6 milyon TL kar açıklarken bu dönemde ise yalnızca 36 bin TL kar elde etti. Adel Kalemcilikten sonra karı en fazla azalan borsa şirketleri yüzde 98,50 ile Doğan Burda ve yüzde 95,47 ile Anel Elektrik oldu. Ral Yatırım Holding, Doğan Holding, Atlas Yatırım Ortaklığı, Polisan Holding, Ulaşlar Turizm Yatırım, Türk Traktör, Vakıf GMYO, Lokman Hekim Sağlık, Alarko Carrıer, Vakıf Finansal Kiralama, Çimsa, Deniz GMYO, Ünye Çimento, Rodrigo Tekstil, Akçansa, Gentaş ve Albaraka Türk listede yer alan diğer borsa şirketleri.

Zarardan Kara Geçen İlk 20 Borsa Şirketi

2018/06 Hesap döneminde zarar açıklayan ama bu son dönemde zarardan kara geçen şirketleri incelediğimizde ise en iyi performansı Frigo Pak Gıda sergiliyor. Frigo Pak Gıda geçtiğimiz yılın ilk yarısını 278 bin TL zararla kapatırken şirket son bilançosunda 5,6 milyon TL kar açıkladı. Frigo Pak Gıda’yı 2,3 milyon TL zarardan 32,5 milyon TL kara geçen Verusa Holding takip ediyor. Çuhadaroğlu Metal, Temapol Polimer Plastik, Etiler Gıda, Arena Bilgisayar, Anadolu Efes, Flap Kongre Toplantı Hizmetleri, Otokar, Sönmez Pamuklu, Dagi Yatırım Holding, Metro Yatırım Ortaklığı, İhlas Ev Aletleri, Çemaş Döküm, A.V.O.D Gıda Ve Tarım, Vakıf Yatırım Ortaklığı, Karsu Tekstil, Akın Tekstil, Pegasus ve Metro Holding geçtiğimiz yılın ilk yarısında zarar açıklayıp bu dönem ise kara geçen diğer borsa şirketleri.

Kardan Zarara Geçen İlk 20 Borsa Şirketi

2018/06 Hesap dönemine göre bu dönem kardan zarara geçen şirketleri listelediğimizde ise ilk sırada Prizma Press Matbaacılık yer alıyor. Prizma Press Matbaacılık 2018/06 hesap döneminde 4,634 TL kar elde ederken 2019/06 hesap döneminde ise 745 bin TL zarar elde ediyor. Saray Matbaacılık, Çimentaş, Pera GMYO, Escort Teknoloji, Batısöke Çimento, Türk Hava Yolları, Gersan Elektrik, Burçelik Vana,Şekerbank, Alcatel Lucent Teletaş, Afyon Çimento, Katmerciler Ekipman, Formet Çelik Kapı, Derimod,İz Hayvancılık Tarım, İzocam, Şok Marketler, Vanet Gıda ve Özerden Plastik kardan zarara geçen diğer şirketler olurken listede yer alan şirketler içerisinde en fazla zarar açıklayan şirket 1,12 milyar TL ile Türk Hava Yolları oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Memsazede22 Ağustos 2019 11:38

    MEMSA şirketi: Grup'un 30 Haziran 2019 tarihi itibariyle sermaye ile kanuni yedekler toplamının %84'ü karşılıksız kalmıştır. Neden BİST , SPK bu şirketi uyarmaz?

  • Bika20 Ağustos 2019 22:00

    FAVÖK kârının ne kadar olduğu piyasa değeri için tüm parametrelerden daha önemli.

  • HALİL TÜRK20 Ağustos 2019 13:34

    üstad emeğinize sağlık.karsan ve  martı gyo da unutulmuş zarardan kara geçmişti.yoksa dandik şirketler diyemi yazmadınız.

  • ali20 Ağustos 2019 10:02

    BAĞFAŞ UNUTULMUŞ  DİKKAT

  • Sebahattin ABUŞKA20 Ağustos 2019 20:20

    Sıralamaya girmemiş olamazlar mı..