VideolarHisse Öneri ListesiSERMAYE PİYASALARINA YENİ VİZYON

SERMAYE PİYASALARINA YENİ VİZYON

28 Ocak 2008, 11:55 İzlenme : 823borsagundem.com.tr

Kaydileştirme çalışmalarında da ciddi aşamalar kaydedildiğini belirten Erol, yatırım alternatiflerini artırılacağını söyledi

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • süleyman05 Ekim 2012 15:59

    Ben size tamaiyle katılıyorum. Kurupiye terimi de de tam uymuş. Ben uzun yıllardır yatırım yapıyorum. borsa ile ilgileniyorum diyince "ne oynuyorsun?", "tiyo var mı?" diye sorandan usandım.

  • küçük yem26 Eylül 2012 01:09

    Böyle birşey nasıl olabilir.Bu hesaplar hangi maksatla görülebiliyor.Bu hesaplarda gizlilik ilkesi diye bişi yokmu.sn.PALA tşk.ler.

  • Acaba?11 Eylül 2012 13:06

    Sermaye piyasasını yöneten kişilerin beceriksiz veya vicdansız olduklarını kesinlikle düşünmedim. Borsanın içinde bulunduğu bataklıktan nasıl kurtulacağını mutlaka herkesten iyi biliyorlar. Acaba elleri kolları bağlı olduğu için mi yapmaları gerekenleri yapamıyorlar?

  • lefevre09 Eylül 2012 12:47

    hacimde ilk 10 aracı kurum haricindeki kurumlar birleşsin.toplam 10 aracı kurum olsun.emekliliği gelen personel emekli edilsin.yeni personel 1 yıl boyunca alınmasın.ücretler artsın.yan haklar artsın.bakın insanlar nasıl çocuklarını borsa uzmanı yapıyor.siz personelinizi perişan ederseniz,bunu gören insanlar çocuklarını bu sektöre yönlendirmez.perişan personeli gören potansiyel müşteri adayları da borsadan kaçıyor....

  • dıngıl09 Eylül 2012 02:45

    asgarı ucret artı prım = sıfır.... calısanlar akıllı olsun 2 ser tane yancı yapsın kendılerıne olsun bıtsın.... herkes mutlu yasasın... :-)

  • oflu08 Eylül 2012 23:01

    borsa bitmişdir,kimse bulaşmasın ,bulaşanda 3yıl kazanç beklemesin.adam dogru söylüyor.

  • lefevre08 Eylül 2012 20:00

    aracı kurum ve şube sayısı çok fazla.sayı azalmıyor,artıyor.BURADAN sektörde çalışanlara sesleniyorum.hareket başlatıyorum.5000 tl net maaşın altına çalışmayın.garsonluk yapın,taksicilik yapın.siz düşük maaşa çalışırsanız,aracı kurum sayısı da artar,şube sayısı da artar.işin saygınlığı sıfır olmuş zaten taban olmuş.kar amaçlı kuruluş saçmalığını yemiyoruz.bilgi testi,karekter testi,temsil testi yapsın aracı kurumnlar,tıpkı tus sınawı gibi.sonra da yüksek maaşları kuzu kuzu ödesinler.adam maymunu çalıştıracak nerdeyse komisyon kesiyor diye.

  • Fako08 Eylül 2012 15:15

    Aldığı maaşla yetinmesini bilen brokır var mı? Kimden güzel komisyon geliyorsa ona çalışılıyor. Küçük yatırımcı el birliği ile daha borsanın B sini bilmeden donuna kadar soyuluyor.

  • 08 Eylül 2012 13:33

    İMKB deki yerli yatırımcı sayısı bir milyon yüz bin civarında ve portföyleri yaklaşık 63 milyar TL. Yabancı yatırımcı sayısı ise 7.800 ve portföyleri 106 milyar TL. Yerli portföy'ünde büyük kısmının kontrolü speklerin elinde olduğuna göre sermaye piyasasının gözbebeği olan borsamız çoktan batmış durumda. SPK eğer acımasız spekleri kontrol altına alabilirse borsayı düzlüğe çıkarma şansına sahip olabilir.

  • oelinsin08 Eylül 2012 11:58

    Prim sistemi doğrudur, aracı kurumlarda kar amaçlı kuruluşlardır , Ahmet mehmet gelsin 5 bin lira maaş vereyim bana 2 bin lira kazandırsın durumu doğru değildir. Aracı kurumlar kazandıkları komisyon oranında çalışanlarına prim öderler ve sabit bir maaş verirler. Bu piyasada çalışanlara baktığınız zaman çok kaliteli çalışanlarda yok hakeden parasını kazanır.Beyin bedava

  • lefevre07 Eylül 2012 16:51

    piyasanın asıl sorunu budur.halka arz,kaldıraç,spk hikaye...sorun PERSONELDİR.aracı kurumlar personele şartsız yüksek maaş vermelidir .valiye kaymakama,tapu kadastro memuruna kimse şartlı(komisyon geliri) maaş vermiyor...personelin maaşını komisyon gelirine göre verirseniz,yatırımcının böbreğini alır personel....yatırımcıya da kendisine yardımcı olunuyor hissini vererek üstelik.tıpkı sewkili doktor kardeşlerimizin yaptığı gibi.

  • aynen,aynen...07 Eylül 2012 16:24

    ne kadar doğru bir yazı.kara kara düşünmekteyim şartlarım bu olunca :(bu sektörde geleceğim adına umutsuzum,yeni iş arayanlara şiddetle uzak durun bu sektörden diyorum

  • ali deniz07 Eylül 2012 13:38

    harika bir yaklaşım, doğru tespitler. sayın yazarı tebrik ederiz.

  • Harun Erkan Kavuk07 Eylül 2012 13:17

    Zarar etmeye başlayan yatırımcı işlem yapmayı kesiyor, işsizler ordusu çığ gibi büyüyor. Bindiği dalı kesmek diye buna denir. Tebrikler.

  • tarkan07 Eylül 2012 13:05

    Arif cok guzel bir yazi olmus eline kalemine saglik

  • flamenco7207 Eylül 2012 12:40

    Kendisi yatırım yaptığı şirket hakkında, borsa hakkında, sıfır toplam teorisi üzerine kurulmuş manipülasyon senaryoları hakkında pek bilgisi olmayan hırslı tasarruf sahibine hem kolaylıkla çok işlem yaptırıp parasını alırsın hem de manipülatörler parasını alır..Portföyümdeki hisselerde alış satış periodum 3-4 sene civarıdır belki de daha uzun da olacak..Çünki şirketlerimin ne yaptıklarını bilirim, hedeflerinin ne olduğunu bilirim, şirket çalışanları ile sürekli görüşürüm..Hisse senedi taşımadığım zaman yoktur..Ve hiç Zarar yazmadığımı söyleyebilirim..Eğer referanslarınız yoksa neyi, kaça aldığınzı, ucuza mı pahalıya mı aldığınızı, hedefinizin ne olması gerektiği hakkında hiçbir fikriniz olmaz..Bu da sizi aracı kurumun çalışanlarına mahkum bırakır..