BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna Büyükelçisi: Türkiye tarafsız kalmamalı!----

Ukrayna Büyükelçisi: Türkiye tarafsız kalmamalı!

Ukrayna Büyükelçisi: Türkiye tarafsız kalmamalı!
24 Şubat 2022 - 13:32 www.finansgundem.com

Rusya ile savaş halinde olduklarını ve Türkiye'den destek beklediklerini belirten Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar, Putin'in savaş suçu işlediğini ifade ederek Bodnar, "Türkiye tarafsız kalmamalı" diye konuştu.


Rusya sabah saatlerinde Ukrayna'ya karşı askeri operasyona başladı. Gelişme üzerine Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği'nden bir açıklama açıklama yapıldı.

Elçiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada barışçıl Ukrayna'nın barışçıl şehirlerinin bombalandığı belirtildi.

Açıklamada, "Stratejik ortağımız Türkiye'yi ve dost Türk halkını bu zor zamanda bizi desteklemeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna'nın Büyükelçi Vasyl Bodnar da gelişmeleri değerlendirmek üzere açıklamalada bulundu.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile görüştüğünü söyleyen Bodnar, "Boğazların kapatılması talebimizi ilettim. Türk tarafı söz konusu talebi değerlendirerek en kısa sürede cevabını verecektir" dedi.

Bodnar, Türkiye'den dayanışma beklediklerini kaydederek Montrö Boğazlar sözleşmesine işaret etti. Anlaşmanın 9'uncu maddesinin uygulamaya konulması gerektiğini belirten Bodnar, "O maddeye göre savaşın bir tarafı olan devletin boğazlardan geçişine yasak konulmalı" ifadelerini kullandı.

"TÜRK HALKINA İNANIYORUZ"

Putin'in savaş suçu işlediğini dile getiren Bodnar, Türkiye'nin tarafsız kalmaması gerektğini kaydetti. Büyükelçi, "Türkiye'yi proaktif olmaya çağırıyoruz. Türk halkına inanıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'den beklentileri sorulan Bodnar, şunları kaydetti:

"Montrö Anlaşması boğazların kapatılması için ilgili hukuki temeller oluşturuyor. Savaşın başladığına dair teyit eden belgeleri göndermeye hazır."

"TÜM DÜNYAYI PUTİN'E KARŞI KOALİSYON KURMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Öncesinde yaptığı açıklamada Rusya ile savaş halinde olduklarını söyleyen Bodnar, "Tüm dünyayı Putin'e karşı koalisyon kurmaya ve savaşın genişletilmesini önlemeye çağırıyoruz. Söz konusu saldırganlığı önlemeye çağırıyoruz. Bugün Ukrayna sizin güvenliğinizi koruyor" dedi.

Türkiye'den de destek beklediklerini kaydeden Bodnar, “Hava sahasının ve Rus gemileri için Çanakkale ve İstanbul Boğaz’ının kapatılmasıyla ilgili resmi talebimizi Türk tarafına ilettik" diye konuştu.

YAPTIRIM ÇAĞRISI

Bodnar, "Aynı zamanda Rus tarafına bir yaptırım uygulanmasını istiyoruz. Rus işadamlarının hisselerine el konulmasını ve buradan para kazanılmamasının sağlanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Rusya Ukrayna'yı vuruyor! İşte savaşın acı görüntüleri

 

Kiev'de banka önlerinde uzun kuyruklar oluştu

 

Rusya Ukrayna'yı bombalıyor! Dehşet anları: Metrolar sığınak oldu!

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş24 Şubat 2022 21:44

    bizi ne bulaştırıyonuz başka derdimiz yok mu bizim al silahı eline git savaş.

  • amanin amanin24 Şubat 2022 15:30

    zamanında bir devlet büyüğümüz şöyle dediydi: taraf olmayan bertaraf olur. bakalım mazlumun yanında taraf olacak mıyız?

  • Sai24 Şubat 2022 16:28

    Kaçak gemileri muhteviyatına alıp limanları bombaladıklarında birinci dünya savaşında bertaraf olan Osmanlıya sormak lazım taraf olmalı mıydı :D

  • namzet adalet24 Şubat 2022 13:58

    suriyenin zibidilerini gönderelim savaşsınlar.belki adam olurlar,ülkelerini savunmanın onurunu anlarlarda ülkelerne giderler.