BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMuş'tan marketlere sert uyarı: En ağır yaptırım uygulanacak----

Muş'tan marketlere sert uyarı: En ağır yaptırım uygulanacak

Muş'tan marketlere sert uyarı: En ağır yaptırım uygulanacak
13 Şubat 2022 - 13:13 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’tan dikkat çeken ‘Gıdada KDV indirimi’ açıklaması geldi.

Bakan Mehmet Muş, “Gıda ürünlerinde KDV’nin %8’den %1`e indirilmesi düzenlemesinin amacına ulaşması için gerekli tedbirleri ivedilikle alıyoruz. 81 ilimizdeki Ticaret Müdürlüklerimize talimatımızı verdik. Pazartesi günü itibariyle denetimlerimizi daha da yoğunlaştıracağız” dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş temel gıda ürünleri için KDV indirimi üzerine sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Bakan Muş, "Gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesi düzenlemesinin amacına ulaşması için gerekli tedbirleri ivedilikle alıyoruz. 81 ilimizdeki Ticaret Müdürlüklerimize talimatımızı verdik. Pazartesi günü itibariyle denetimlerimizi daha da yoğunlaştıracağız" dedi.

Ticaret Bakanı Muş KDV indirimi sonrası fiyatları aşağı çekmeyen marketler için en ağır yaptırımların uygulanacağını duyurdu. Bakan Muş, "Yapacağımız denetimler neticesinde KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden marketlere en ağır yaptırımları uygulayacağımızdan kamuoyunun hiçbir şüphesi olmasın" diye konuştu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanlığınca düzenlenen "Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri" tanıtım toplantısında açıkladığı temel gıda maddelerinde uygulanacak katma değer vergisi (KDV) indirimi oranı belirlendi.

Yeni ekonomi paketi: Yastık altı - KGF - Fiyat artışı

 

Erdoğan:Gıdada KDV yüzde 8’den yüzde 1'e iniyor

 

Gıdada KDV indiriminin detayları belli oldu

 

Gıda, sağlık, eğitimde KDV düşüyor!

 

ETİKETLER :