BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de iş gücü azalışta!----

İngiltere'de iş gücü azalışta!

İngiltere'de iş gücü azalışta!
23 Kasım 2021 - 08:12 www.finansgundem.com

İngiltere'de iş gücü, işten ayrılmayı seçen insanların sayısındaki keskin artışın ardından küçülüyor

Bir rapora göre, korona virüs pandemisinden kaynaklanan ekonomik yan etkiler, karantina sırasında işten ayrılan insanlarda keskin bir artışın ardından İngiltere'nin işgücünü daha küçük, daha genç ve daha kadın yaptı.

The Resolution Foundation, Kovid-19 acil durumu sırasında kitlesel işsizlikten kaçınılırken, işgücünden ayrılan ve artık iş aramayan kişilerde artış olduğunu söyledi.

Düşünce kuruluşu, yaşlı işçiler arasında erken emekliliğin keskin bir şekilde yükseldiğini belirterek,, ekonomik hareketsizliğin - işsiz kalan ancak iş aramayan insanların bir ölçüsü - krizin başlangıcından bu yana 586.000 arttığını belirtti.

İnşaat ve imalat gibi çalışan erkeklerin oranının daha yüksek olduğu sektörlerde istihdamdaki düşüşün yanı sıra, bu eğilimlerin Britanya'nın işgücünün azalmasına yol açtığını ve daha yoğun sayıda kadın ve genç yetişkinin İngiltere ekonomisinin bel kemiğini oluşturduğu vurgulandı.

Rapora göre, İngiltere'de işgücüne katılım, 55 ile 64 yaş arasındaki yaşlı işçiler arasında % 1,2 düştü ve bu, son 40 yıldaki herhangi bir durgunluktaki en büyük düşüş.

Tam tersine, kadınlar arasındaki katılım, son yıllarda artan kadın istihdamı seviyelerine yönelik kriz öncesi bir eğilime dayanarak, % 0,4 arttı. Birleşik Krallık işgücündeki kadınların oranı 1992'deki yaklaşık %44'ten toplam çalışan nüfusun %48'ine yükseldi.

BofA , 2022'de piyasalarda düşüş bekliyor

AB, vakalardaki artış nedeniyle seyahat kurallarını gözden geçirecek

Uluslararası Finans Enstitüsü'nden 'enflasyon' uyarısı

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)