BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem‘Acil’ artırım bekleniyor----

‘Acil’ artırım bekleniyor

‘Acil’ artırım bekleniyor
22 Kasım 2021 - 14:02 www.finansgundem.com

TCMB'nin faiz indirimine aralık ayında da devam edeceği beklentilerine karşın Fransız banka Societe Generale, 'acil' faiz artırım kararı gelebileceğini bildirdi.

Fransız banka Societe Generale, Merkez Bankası'nın (TCMB) bu yılın sonunda ya da gelecek yılın başında "acil durum" faiz artırımına gitmesini ve 2022'nin ilk çeyreğinde politika faizini yüzde 19'a çıkarmasını beklediklerini açıkladı.

Kurum, ancak bu adımın yine de piyasaları tatmin etmeyeceğini ve TL'nin değer kaybını önlemek için yeterli olmayacağını belirtti.

SocGen analistleri, müşterilerine gönderdiği notunda "Son üç para politikası toplantısında yapılan 400 baz puan faiz indiriminin ekonomik olarak dayanağı yok. Enflasyon beklentileri bozulmaya devam etti" dedi.

TCMB'nin kasım toplantısının ardından Goldman Sachs ise aralıkta 100 baz puan daha indirim beklediğini ve yılın ikinci çeyreğinde Faiz artışı gelebileceğini paylaşmıştı.

Kasım ayı başında açıklanan enflasyon oranı yıllık bazda 19,89 olurken, geçen hafta yapılan PPK toplantısında Merkez Bankası 100 baz puan indirim yaparak son 3 toplantıda toplamda 400 baz puan faiz indirimi ile politika faizini yüzde 15 seviyesine çekmişti.

TCMB, yüzde 20'ye yakın seyreden yüksek enflasyona ve TL'de art arda gelen sert değer kayıplarına rağmen faiz indirimlerine geçen hafta da 100 baz puan ile devam ederken, gelecek ay bir faiz indirimi daha yapabileceğine işaret etmişti.

Geçen hafta 11.32 ile rekor seviyesine yükselen dolar/TL bugün 11.20'li seviyelerde işlem görüyor. Eylül ayından bu yana TL'nin değer kaybı ise yüzde 25'i aştı.

Serdengeçti: Atılan 6 sıfırdan biri döndü

Merkez Bankası faizi yüzde 15'e indirdi

Faiz kararı sonrası piyasalar ne tepki verdi?