BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'de 3 çocuk sahibi olmaya izin çıktı----

Çin'de 3 çocuk sahibi olmaya izin çıktı

Çin'de 3 çocuk sahibi olmaya izin çıktı
20 Temmuz 2021 - 22:24 www.finansgundem.com

Çin hükümeti, aile ve nüfus planlaması kanunu revize ederek ailelerin üçüncü bir çocuk edinmesine imkan tanımayı planlıyor

Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin'de hükümet, nüfus ve aile planlaması kanununda değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi ve Devlet Konseyi'nin aldığı karar uyarınca hükümet, bundan sonra ailelerin 3 çocuk sahibi olabilmelerine izin verecek.

Xinhua'da yer alan habere göre kararda, hükümetin izin verilenden daha fazla çocuk sahibi olarak aile planlaması kanununu ihlal eden ailelere artık para cezası vermeyeceği kaydedildi.

Öte yandan kararda, ikametgah kaydı, okul kayıtları ve iş başvurularında bir çiftin kaç çocuğu olduğuna artık bakılmayacağı belirtildi.

Kararda yer alan son maddede ise, özellikle çocukların yetiştirilmesi ve yaşlıların bakımı için aile planlamasıyla ilgili kamu hizmetlerinin iyileştirileceği ve demografik gözetim ve tahminlerin geliştirileceği vurgusu yer aldı.

Çin siber saldırı suçlamalarını reddetti

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika21 Temmuz 2021 10:17

    Türkiye'de sınırsız çocuk yapma serbestliği var da ne oluyor ki! Doğurganlık hızı 2001 yılında 2,38 çocuktu, 2020 yılında 1,76 çocuk olarak gerçekleşti.En az 3 çocuk siyasetçilerin lafıyla olmuyor.