SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Žorlu Enerji son günlerde taban yaptı gibi duruyor. Bu şekilde devam ederse hissenin gidişatı sizce nasıl olur? Gönderen : Himmet Çandır27.10.2019, 19:25

Zorlu Enerji’nin uzun vadede fiyat seyri zaman zaman gerçekleşen yukarı yönlü ataklara rağmen kalıcı olamamakta. Hisse her defasında hareketlenmesine rağmen devamını getiremiyor. Bu yıl içinde de en yüksek seviyesini geçtiğimiz mart ayında 1,60 TL ile gerçekleştirdi. Ancak daha önce olduğu gibi devamı gelmezken aşağıya kaydı ve mayıs ayından bu yana tabanda bir hareket söz konusu. Yaşanan düşüşlere rağmen nominal değerinin üzerinde kalması oluşan baskıya rağmen belli bir direncin de olduğu şeklinde yorumlanabilir. Ancak baskının devamı ise sorun olabilir ve böylesi bir durumda hissenin bir liranın üzerinde tutunup tutunmayacağı noktasında soru işaretlerin artmasına yol açabilecektir. Neticede son iki yılda elde ettiği kârla geçmiş yıl zararını bir miktar azaltsa da kârlılığın devamının gelmemesi önemli bir sıkıntı kaynağı. Şirket son açıkladığı 2019 altı aylık bilançosunda 18,1 milyon TL zarar açıklarken birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı da 1,3 milyar TL seviyelerinde bulunuyor. Şirketin güçlü bir mali yapıya kavuşabilmesi her şeyden önce geçmiş zararlarını kapatabilmesi ile yakından alakalı olduğu unutulmamalı. İstikrarlı ve büyüyen şekilde kârını artıramadığı taktirde geçmiş zararlarını kapatması mümkün olmayacaktır. Kârlı yapıya kavuşamaması halindeyse hissede güçlü ve istikrarlı bir çıkış beklenmemeli.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

ZORLU ENERJI ZOREN

Alış0,00

Satış5,68

Gün İçi En Düşük5,53

Gün İçi En Yüksek5,74

PD/DD0,67

FK6,56

Fiyat5,68

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI