SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZİRVEDEN ALIMLAR RİSKLİ -
SORU : Osmanlı Menkul hissesini almayı düşünüyorum. Siz ne dersiniz? Kararsızım, alayım mı? Gönderen : Yunus Toprak27.07.2020, 23:19

Borsaya ilginin artması işlem hacmini artırdığı gibi bu sektörde faaliyet yürüten firmaların kârını da olumlu yönde destekliyor. Osmanlı Menkul, geçtiğimiz yıl kârını kayda değer oranda büyütürken bu yılın ilk yarısında da artış hızı korunuyor. Geçtiğimiz yıl ilk yarıda 1,9 milyon TL kâr eden firma, bu yılın aynı dönemde gerçekleşen kâr miktarı 21,7 milyon TL. Borsadaki canlılığın sürmesi firmanın yıl sonunda kârını daha da artırmasına olanak tanıyacaktır. Şirketin gelir ve kârındaki artış hissenin fiyatına doğrudan yansıyor. Hisse, Haziran 2019’da düzeltilmiş verilerle en düşük 1,08 TL’yi görürken 27 Temmuz 2020’de tavan fiyattan işlem görürken günün sonunda kapanışını 15,16 TL’den gerçekleştirdi. Yaklaşık bir yılda gözlenen fiyat artışı oldukça yüksek. Kârdaki büyüme hissenin çıkışını desteklerken fiyat kazanç oranının da 9,57 gibi makul bir sevide kalmasında etkili oldu. Söz konusu oran 11,40 olan sektör ortalamasının altında kalıyor. Ancak borsa gibi bir sektörde gerçekleştirilen faaliyetlerden elde edilen gelirin hızla değişebilecek olması rüzgarın terse dönmesi durumunda yatırımcının da aleyhine işleme ihtimalini göz önünde bulundurmayı gerektiriyor. Bu nedenle özellikle zirvede bulunulan durumlarda gerçekleştirilecek olası alımlar riskin de yükselmesine yol açacağı unutulmamalı.

OSMANLI MENKUL OSMEN

Alış0,00

Satış198,80

Gün İçi En Düşük195,40

Gün İçi En Yüksek201,50

PD/DD3,17

FK8,19

Fiyat198,80

Değişim-0,05%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI