SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZİRVEDE YATAY HAREKET-
SORU : Bütün hisseler hareket halinde bir tek TDGYO yerinde sayıyor. Şirketle ilgili düşüncenizi öğrenebilir miyim? Gönderen : Ahmet Uslu09.01.2020, 11:13

Şubat 2018’de borsada işlem görmeye başlayan Trende GMYO, Temmuz 2019’a kadar taban seviyelerde işlem gördükten sonra hareketlendi. Hisse, 1 Temmuz 2019 günü en düşük 1,09 TL’yi test ettikten sonra hızla yönünü yukarı çevirdi ve aralık ayının ikinci yarısında en yüksek 2,34 TL’ye kadar çıktı. Son bir aydır zirvede yatay harekette bulunan hissenin son gün çıkışı ile birlikte 9 Ocak 2020 günlü kapanış fiyatı da 2,34 TL. Hissenin son alt aydaki çıkış oranı ise yüzde 125’e denk geliyor. Aynı sürede BIST 100 Endeksi ise yüzde 20 oranında yükseliş kaydetti. Bu itibarla son bir aydaki zirve seviyesindeki yatay harekete bakarak hissenin yükselmediği yönünde yorumda bulunmak doğru olmayacaktır. Diğer taraftan hissenin yükseldiği süre boyunca içinde yer aldığı BIST GYO Endeksinin de yüzde 60 civarında bir artış sergilediği gözlenmekte. Trend GYO’nun performansı takip edildiğinde ise sektör endeksinin de üzerine çıktığı görülmekte. Son işlem günü piyasadaki olumlu havanın da etkisi ile şimdilerde direnç bölgesinde bulunan hisse, bir miktar daha artış kaydetse de güçlü şekilde çıkışın devam edebilmesi için kârlılığını devam ettirebilmesi önemli. Geçtiğimiz yıl hem gelirini hem de kârını artıran şirketin 2019 dokuz aylık dönemde ise kârlılığında gevşeme gözlenmekte. Son çeyrekte önemli bir gelişme olmaması halinde yıl sonunda da kârda azalma gündeme gelecektir. Bu da hissede satış baskısını öne çıkaracaktır.

TREND GMYO TDGYO

Alış0,00

Satış14,15

Gün İçi En Düşük13,85

Gün İçi En Yüksek14,60

PD/DD2,63

FK5,43

Fiyat14,15

Değişim-0,35%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI