SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZİRVE SEVİYESİNDE-
SORU : İyi olur diye Ege Gübre’yi aldım. Bugüne kadar borsada hep zarar ettim. Bu defa kazanmak istiyorum. Kar eder miyim sizce? Ne dersiniz? Gönderen : Nihat Çetin23.07.2020, 13:46

Borsa riskli yatırım grubu içerisinde yer alsa da doğru yatırım stratejisi ile bu riskler minimize edildiği gibi düşük riskle getirinin büyütülmesi de her zaman için mümkündür. Şüphesiz her yatırımcının yatırım stratejisi farklılıklar gösterecektir. Nihayetinde kazanç elde etmenin tek bir yolu yoktur. Ancak düşük riskle sonuca varmak açısından uzun vadeli hedeflerle yola çıkılmasının doğru bir seçenek olduğunu göz ardı etmemeli. Öte yandan ilgilenilen firmaların gelir ve kârlılığını büyüten şirketler olması bir diğer kıstas olmalı. Bunun yanı sıra büyümeye rağmen hissenin fiyatının şişik olup olmadığının tespiti açısından f/k oranı ile piyasa defter değeri de takip edilecek temel göstergeler arasında yer aldığını hatırlatmak isteriz. Tüm bunlara ilave olarak hissenin işlem hacminin varlığı ile bir diğer önemli husustur. Göz önünde bulundurulması gereken bu kriterlere ilave olarak her yatırımcı kendi tarzına uygun göstergeleri ilave edebilir. Böylesi bir yaklaşımda belirlenen kâr hedefine ulaşmak da mümkün olabilecektir. Ege Gübre’nin fiyatı bu çerçevede değerlendirildiğinde geçtiğimiz yıl kârını artırdığını 2020’nin ilk çeyreğinde de kârdaki artışı sürdürdüğünü gözlemekteyiz. Firmanın aynı ivmeyi sürdürmesi halinde bu yıl sonunda da kârdaki artışı gerçekleştirmesi mümkün olabilecektir. Söz konusu büyüme hissenin fiyatına da olumlu yönde yansırken hisse, 23 Temmuz 2020 günü tavan fiyat olan 101,30 TL’den kapandı. İlginin devamı halinde çıkışın sürmesi de mümkün olabilecek. Son gün kapanışına göre fiyat kazanç oranı 15,22 ‘ye denk geliyor. Oran sektör ortalaması 9,80’in üzerinde olduğu nazara alındığında sektörün üzerinde bir performans sergilediği sonucuna varmak gerekir ki bu durumda hissede kâr satışlarının gelmesi pek de göz ardı edilmemesi gereken husus. Yabancıların pek ilgi göstermediği hissenin halka açık kısmının yüzde 75’i beş aracı kurum saklamasında toplanmış durumda. Bunlardan Ak Yatırım Menkul Değerler tek başına halka açık kısmın yüzde 41,23’üne sahip bulunuyor.

EGE GUBRE EGGUB

Alış0,00

Satış41,76

Gün İçi En Düşük41,50

Gün İçi En Yüksek43,00

PD/DD0,40

FK4,51

Fiyat41,76

Değişim-0,05%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI