SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZİRVE SEVİYELERİNE YAKIN DURUYOR-
SORU : Türk Telekom temettü verdikten sonra bir daha çıkamadı. Böylesi güçlü bir şirketin düşmesi kabul edilebilir mi? Şirketle ilgili düşünceniz nedir? Gönderen : Mehmet Bilgin23.10.2022, 17:11

Hayatın farklı alanlarında olduğu gibi borsada da beklentilerin satın alınması olağan bir durumdur. Neticede alıcılar ileriye dönük bir kazanç beklentisi ile hareket ederler. Aksi durumda alıcının işlem yapması için bir nedeni kalmayacaktır. Borsada bir şirketin sermaye artırımı ya da nakit temettü ödemesi gibi gerekçeler kısa vadelerde hissede dalgalanmaya yol açan gelişmeler arasında yer alır. Diğer taraftan yatırımlar ya da kazanç artırıcı gelişmeler uzun vadede hisseye yönelimi sağlayan gelişmelerdir. Borsada işlem yaparken uzun vadeli beklentileri öne çıkarmak daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Türk Telekom, geçtiğimiz nisan ayı sonunda brüt yüzde 142 oranında nakit temettü ödemesinde bulundu. Şirkete ait hissenin fiyatında ise yılbaşından bu yana dalgalı bir seyir söz konusu. Hisse yılbaşından bu yana iki dalga ile gerilerken akabinde iki dalgayla çıkış gerçekleştirdi. Türk Telekom son olarak ağustos ayında başlattığı çıkışla birlikte 13 Eylül 2022 günü en yüksek 13,18 TL’ye kadar çıktı. Arada geçen bir ayı aşkın sürede ise satıcıların ağırlık bulmasıyla birlikte fiyatı gevşedi. Şimdilerde ise 12,36 TL seviyelerinde işlem görüyor. Alıcıların piyasada daha etkin rol alması, hissenin mevcut seviyelerden daha da yukarı çıkmasına olanak tanıyacaktır.

TURK TELEKOM TTKOM

Alış0,00

Satış39,94

Gün İçi En Düşük38,40

Gün İçi En Yüksek40,20

PD/DD1,42

FK8,51

Fiyat39,94

Değişim4,01%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI