SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZARAR KÂRA DÖNMELİ-
SORU : TDGYO hissesinde ne vardı ki bu kadar çok çıktı. Bir de bundan sonra da çıkış devam edip etmeyeceğini öğrenebilir miyim? Gönderen : Faruk Keskin23.12.2020, 18:35

Trend GMYO, geçtiğimiz mart ayından bu yana ciddi bir performans sergiledi. Hisse, 18 Mart 2020 günü en düşük 1,10 TL’yi test ederken sonrasında BIST 100 Endeksi dışındaki hisselerde gözlenen çıkışa uygun bir hareket sergiledi. Ara ara kâr satışları gelse de 1 Aralık 2020 günü en yüksek 16,19 TL’ye kadar çıktı. Buradan yine kâr satışları etkili olurken gevşeyen hisse halihazırda 12,79 TL seviyelerinde işlem görüyor. Geçtiğimiz mart ayından bu yana sermayesi ve işlem hacmi dar şirketlerde özellikle ciddi primler yaşandı. Borsaya gelen yeni bireysel yatırımcıların küçük firmalara yönelmesi bu hisselerde hızlı çıkışların yaşanmasına yol açtı. Trend GMYO hissesinde de benzer bir durum var. Şirket yılın dokuz aylık döneminde pandeminin de etkisiyle gelirini düşürürken zarara döndü. Yılın son çeyreğindeki performansına göre zarar ya da kâr açıklaması gündeme gelecektir. Şirket 15 Aralık günü yaptığı açıklamada Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan 6.329 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerinde kat karşılığı proje için yapı ruhsatı alındığını duyurdu. Anılan yerde konut ve ticari bölümler yapılacak. İnşaata ne zaman başlanacağı ya da bu projeden ne kadar gelir beklentisi olduğuna dair ek bir açıklama bulunmuyor. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin göstergeleri fiyatın yüksek olduğu yönünde sinyaller üretmekte. Şirketin zarara dönmesinin de etkisiyle fiyat kazanç oranı 465,23 seviyesinde bulunuyor. Aynı şekilde piyasa defter değeri de 7,38 gibi yüksek bir seviyeyi işaret ediyor. Oranların makul bir seviyeye gelebilmesi için şirketin kârını ve mali gücünü artırabilmesi şart.

TREND GMYO TDGYO

Alış0,00

Satış15,70

Gün İçi En Düşük15,42

Gün İçi En Yüksek16,00

PD/DD2,92

FK6,03

Fiyat15,70

Değişim-2,85%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI