SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZARAR ARTARAK SÜRÜYOR-
SORU : Aksigorta’da maliyetim 6.72. Bekliyorum. Acaba akıbeti ne olacak? Satsam mı? Gönderen : B. Şenler29.07.2020, 17:12

Ak Sigorta geçtiğimiz mart ayından bu yana yükselen bir ivme sergiliyor. Hisse, 23 Mart 2020 günü en düşük 3,98 TL’ye kadar inerken 28 Temmuz 2020 günü gördü. Son iki gündür gelen satışlarla birlikte gerileyen hisse, şimdilerde 8,00 TL seviyelerinde işlem görüyor. Yaşanan kayda değer yükselişin ardından gözlenen kâr satışlarına rağmen henüz çıkış ivmesi varlığını koruyor. Şirketin mali yapısı ise gerçekleşen çıkışı yeterince destekleme gücünden yoksun olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Geçtiğimiz yıl ilk çeyrekte zarar eden firma, 2020’nin ilk çeyreğinde de artırarak zararını sürdürdü. Gelirlerdeki artışa rağmen artan maliyetler esas faaliyet kârını düşürürken yüksek finansal giderler dönem sonu zararın artmasında etkili oldu. Geçmiş yıllarda da sürekli zarar eden Ak Sigorta’nın kâra geçemiyor olması önemli bir sorun olarak görülmeli. Yaşanan zarar özsermayenin, sermayenin gerisine düşmesinde etkili oluyor. Birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı ise 3,5 milyar TL’ye yaklaşmış durumda. Mali yapının zarar üretmesine rağmen hissenin sürekli yükseliyor olması yatırımcının firmaya yönelik beklenti içinde olduğunu gösteriyor. Ancak beklentinin bu aşamaya kadar gerçekleşmediğini de not etmek gerekiyor. Bu nedenle uzun vadede daha güvenli bir yatırım için gelir ve kârlılığı düzenli şekilde artan firmaların tercih edilmesinde yarar var.

AKSIGORTA AKGRT

Alış0,00

Satış6,74

Gün İçi En Düşük6,67

Gün İçi En Yüksek6,86

PD/DD3,32

FK9,17

Fiyat6,74

Değişim-1,89%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI