SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYÜKSEK ÇIKIŞA RAĞMEN GÖSTERGELER ORTALAMALARIN ALTINDA-
SORU : DOAS hissesi neden bu kadar düşüyor? Ne zaman yükselir? Yükselmesi ne kadar zaman alır? Gönderen : Murat09.02.2023, 21:26

Hisselerin hareketlerine ilişkin yapılan değerlendirmeler ele alınan zaman dilimine göre farklılık gösterebilmektedir. Kısa sürede düşen bir hisse senedi, uzun zaman aralığında çıkan bir ivmeyle hareket edebildiği gibi tersi bir durum da söz konusu olabilir. Bu açıdan hisselerle ilgili değerlendirmede bulunurken bakış açısına göre değerlendirmenin de farklılık gösterebileceği göz ardı edilmemeli. Bu noktada uzun vadeli bakış açısı ile hareket edilmesi gerektiğini not etmekte yarar var. Doğuş Otomotiv’e de bu çerçevede bakılmalı. Şirkete ait hissenin fiyatı uzun vadede yükselen bir trend içinde hareket ediyor. Bu yükseliş esnasında bazı dönemler geri çekilmeler yaşansa da çıkış trendinde bu güne kadar değişim olmadı. Hissenin fiyatı Mayıs 2019’da düzeltilmiş verilerle en düşük 2,81 TL seviyesine kadar inerken Aralık 2022’de en yüksek 199,30 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen satışlarla gevşeyen hisse şimdilerde ise 146,70 TL seviyelerinde bulunuyor. Mayıs 2019 baz alındığında değer artışı yüzde 5.121 seviyesinde bulunuyor. Şirketin kâr büyümesi ise özellikle de 2020’den itibaren güçlendi. Son açıkladığı 2022 dokuz aylık mali tablolarında da artış devam ediyor. Gerçekleşen yüksek çıkışa rağmen hissenin gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri sektör ortalamalarının altında seyrediyor. Bu da arada ciddi düzeltmeler olsa da çıkışı motive eden en önemli unsur.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

DOGUS OTOMOTIV DOAS

Alış0,00

Satış309,25

Gün İçi En Düşük309,75

Gün İçi En Yüksek318,50

PD/DD2,67

FK3,87

Fiyat309,25

Değişim0,57%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI