SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Karel yabancı ortağı olmayan yazılım firması olması nedeniyle ilgimi çekiyor. Hisse ile ilgili görüş ve yorumlarınız benim için çok önemli. Şirket hakkında bilgi verirseniz çok sevineceğim. Gönderen : Süheyla Berkan04.07.2019, 19:45

Borsada hedef maksimum kâr elde etmek olunca asıl olan da bu getiriyi sağlayacak firmaların tespit edilmesi olduğu unutulmamalıdır. Şüphesiz bu hedefe yönelirken yatırımcıların farklı kriterleri de göz önünde bulundurması olasılık dahilindedir. Bununla birlikte söz konusu kriterlerin asıl gayesinin elde edilecek kârın artırılması olduğu göz ardı edilmemeli. Bu noktada yeri gelmişken hemen hatırlatmak isteriz ki takip edilen firmaların gelir ve kârlılık noktasında büyüyen bir ivme ile hareket edip etmediğinin yakından incelenmesinde yarar var. Karel için de bu bakış açısı ile hareket edilmeli. Şirketin mali yapısı incelendiğindeyse son iki yılda gelir ve kârlılıkta kayda değer bir artış yaşandığı görülüyor. Açıklanan 2019 üç aylık bilançosunda da benzer ivme sürüyor. Ancak yaşanan kârlılığa rağmen hissenin fiyatı Mart 2018’de ulaştığı 9,51 TL’nin hayli gerisinde duruyor. Kuşkusuz bunda piyasadaki genel daralmanın da etkisi bulunuyor. Hisse, mayıs ayının ikinci yarısında gerçekleştirdiği çıkışla birlikte 4 Temmuz 2019 günü ancak kapanışını 6,37 TL’den tamamlayabildi. Bu rakam Mart 2018’deki zirve seviyesinin hayli gerisinde kalmakta. Bu itibarla iletişim ve savunma sektöründe faaliyet yürüten şirkete yönelik ilginin yeterli olduğunu söylemek zor. Geçmiş dönem fiyat kazanç oranı ve piyasa defter değeri oranlarının sürekli olarak sektör ortalamasının altında bulunması da ilginin zayıf kaldığını yönündeki değerlendirmeyi destekler nitelikte.

KAREL ELEKTRONIK KAREL

Alış0,00

Satış15,35

Gün İçi En Düşük14,19

Gün İçi En Yüksek15,70

PD/DD6,49

FK0,00

Fiyat15,35

Değişim6,38%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI