SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYAVAŞ VE EMİN HAREKET EDİYOR -
SORU : Ülker'in bilançosu beklentilerin üstünde ve gayet olumlu. Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen Ülker yatay bandında hareket ediyor. Değerlendirmeniz nedir? Gönderen : Onur Miller05.04.2021, 19:31

Borsada işlem gören hisseler farklı özellikler gösterebilmektedir. Yatırımcılar da her hissenin geçmiş fiyat seyrini takip ederek bu özelliklerin kendi yatırım perspektifi ile uyumlu olup olmadığı noktasında bir değerlendirme yaparak nihai kararını verebilir. Sermayesi düşük ve halka açıklık oranı az şirketlere ait hisselerin fiyatı daha hızlı ve seri olabilmekte. Öte yandan sermaye yapısı büyük ve işlem hacmi yüksek şirketlere ait hisselerin fiyatı ise daha yavaş hareket etmektedir. Bu tür hisseleri ağırlıklarından ötürü hızlı hareket ettirme imkanı daha düşüktür. Bu noktada asıl olan ise büyüklükleri ile orantılı gelir ve kârlılığın korunabilmesidir. Yavaş hareketleri nedeniyle böylesi firmalara uzun vadede yatırımda bulunulmak ancak cazip kârlılıkların elde edilmesine olanak verecektir. Ülker için de benzer bir durum söz konusu. Sermayesi 342 milyon TL olan firmanın halka açıklık oranı ise yüzde 39. Hissenin yıl başından bu yana ortalama günlük işlem hacmi 106 milyon TL seviyesinde bulunuyor. Ağustos 2020’den bu yana yatayda dalgalı bir seyir izleyen hisse, kısa süreli beklentiyle hareket edenleri bezdirebilir. Zira 5 Nisan 2021 tarihli son işlem günündeki kapanış fiyatı 22,34 TL. Hisse, Ocak 2019’da test ettiği 13,98 TL’ye göre iki yıldan fazla sürede sağladığı prim yaklaşık yüzde 60’a denk geliyor. Öte yandan hissenin fiyat seyri daha geniş bir pencereden bakıldığında ise etkili bir sonuç ile karşılamak mümkün. Zira düzeltilmiş verilerle Ocak 2009’da test ettiği en düşük seviyesi 1,27 TL ile birlikte değerlendirildiğinde uzun vadede hissenin değer artışı yüzde 1.660’a denk gelmekte. Hisse, uzun vadede gelir ve kârlılığını büyütmeyi sürdürüyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

ULKER BISKUVI ULKER

Alış0,00

Satış111,50

Gün İçi En Düşük107,60

Gün İçi En Yüksek111,90

PD/DD2,12

FK11,29

Fiyat111,50

Değişim0,45%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI