SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYATIRIM ORTAKLIĞINA DÖNÜŞMEK İSTİYOR-
SORU : Akdeniz Güvenlik bedelli/bedelsiz sermaye artırımı yaptı mı? Yaptıysa bu işlem sonuçlandı mı? Gönderen : Fikret Yokuş 06.05.2020, 19:46

Akdeniz Güvenlik 2013 yılından bu yana her yıl ya bedelsiz sermaye artırımı ya da nakit temettü ödemesinde bulunuyor. Ancak bu yıl henüz genel kurulunu yapmadığı için konuyla ilgili alınmış bir kararı bulunmuyor. Şirketin şimdilerde gündemindeki en önemli konu faaliyet alanı değişikliği. Firma, yatırım holdingine dönüşmek ve faaliyet alanını değiştirmek istiyor. Konu ile ilgili SPK’ya yapılan başvuru neticesinde Kurul, faaliyet değişikliğini önemli nitelikte bir işlem olarak değerlendirdi ve ortaklara çıkma hakkı tanınması koşulu ile onay verdi. Şirketin yönetim Kurulu da konuyla ilgili yaptığı değerlendirme neticesinde genel kurulda olumsuz oy verip muhalefet şerhi koyan ortakların 1,86 TL’den ayrılma hakkının kullanılması yönünde öneride bulundu. Yapılacak satışlar karşısında ayrılan toplam bütçenin ise 5 milyon TL. Ayrılmak isteyen ortakların hisse tutarının bu tutarı aşması halinde karardan vazgeçilmesi düşünüldüğü anlaşılıyor. Genel kurulda şirketin faaliyet konusu ve unvan değişikliği de gerçekleşecek. Henüz tarihi belirlenmediyse de konu, yapılacak genel kurul toplantısı ile netlik kazanacak. Diğer taraftan firma yüzde 100 bağlı ortaklığı Atak Koruma’daki tüm paylarını 900 bin TL’ye sattı. Şubat ayında aldığı kararla da İstanbul Mahmutbey’deki binasının satışı için de harekete geçmiş bulunuyor. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyat seyri takip edildiğinde 17 Mart’tan bu yana kısa vadede bir çıkış olsa da uzun vadede düşüş eğiliminden kurtulabilmiş değil.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI