SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYATAYDA DALGALI SEYREDİYOR-
SORU : Kron hissesi hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum. Bilgi verebilir misiniz? Gönderen : Ziya Kıran15.06.2020, 21:12

Kron Telekomünikasyon hissesinde oldukça yüksek marjda dalgalanmaların yaşanması yatırımcıların ilgisini çektiği kadar özellikle bireysel yatırımcıların mağduriyet olasılığı da artmakta. Bu tür durumlar borsa gözetimine takılırken bir dizi tedbirin alınmasını gerektirebilmekte. Kron Telekomünikasyon için de geçerli olan bu dalgalanma karşısında 30 Nisan günü hissede bir ay süresince mevcut açığa satış yasağına ilave olarak kredili işlem yasağı ve brüt takas önleyici tedbirler devreye alındı. Tedbirler 3 Haziran gününe kadar devam etti. Diğer taraftan hissede yoğun şekilde işlem yapan iki kişi hakkında da 3 ay süreyle, devam eden açığa satış yasağına ilave olarak kredili işlem yasağı, brüt takas ve internetten emir iletilmesi yasağı getirildi. Bu kısıtlamalar da 30 Temmuz 2020 gününe kadar devam edecek. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde ise 29 Nisan 2020 günü en yüksek 33,28 TL’ye kadar çıktıktan sonra aşağıya kaydığı gözleniyor. Bir ayı geçkin süredir yatayda hareket eden hisse, yukarı ataklarda zorlanıyor. 15 Haziran günü kapanışını 23,04 TL’den gerçekleştirirken yakın tarihli önemli bir haber ya da gelişme bulunmuyor. Mevcut fiyata göre göstergeler ise yüksek kalmakta. Gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri sektör ortalamalarının üzerinde bulunuyor. Şirketin bu noktada mevcut kârını daha da artırabilmesi önemli. Son açıklanan 2020 ilk çeyrek bilançosunda ise kârı yüzde 13,16 gerilediği gözleniyor. Yılın ikinci yarısında performansını artıramaması halinde yıl sonunda da kârda düşüş yaşanması gündeme gelecektir.

KRON TEKNOLOJI KRONT

Alış0,00

Satış24,88

Gün İçi En Düşük24,30

Gün İçi En Yüksek25,50

PD/DD2,26

FK6,72

Fiyat24,88

Değişim0,32%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI