SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Jantsa bir türlü istenen çıkışı gerçekleştiremiyor. Hisseye uzun vadeli hedeflerle girdiğim halde istediğimi alamadım. Buradaki yanlışlık nerede? Gönderen : Yavuz Yanık17.06.2019, 22:08

Jantsa gelir ve kârını düzenli artırmayı başaran bir firma. Son açıkladığı 2019 üç aylık bilançosunda da dönem sonu kârını artırdığı gözleniyor. Aynı ivmenin devam etmemesi için herhangi bir engel görünmezken yıl sonunda da kârlılığındaki artışı gözlemek pek şaşırtıcı olmayacaktır. Ancak kârdaki bu düzenli çıkışa rağmen hissenin performansı arzu edilen düzeyde değil. Yatırımcının istenen ilgiyi göstermekte imtina emesi hissenin fiyatının çıkış sergileyememesine yol açıyor. Son olarak Şubat 2018’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 34,30 TL’ye kadar yükselebilen hisse, sonrasında gelen satışlarla birlikte geriledi. Halihazırda yatay kanal içinde inişli çıkışlı hareket gözleniyor. 17 Haziran 2019 günü kapanışını 27,32 TL’den gerçekleştirdi. Hissenin fiyat kazanç oranı ise iki yılı geçkin süredir düşen bir eğilim sergiliyor. Son kapanışına göre 4,75 olan f/k oranın sektör ortalamasının gerisinde olması tek başına çıkış için sinyal olarak görülmemeli. Zira hissenin f/k oranı zaman zaman sektör ortalamasının üzerine çıksa da genel eğilimi sektör ortalamasının gerisinde kalması yönünde. Bu da yatırımcıyı hisseye yöneltmeyi engelleyen faktörlerin henüz ortadan kalkmadığını gösteriyor. Şirket ise 28 Mayıs 2019 günü aldığı karar ile hissede geri alım programını devreye sokacağını duyurdu. Bunun için 7 milyon TL bütçe ayrılmış durumda. Amaç ise sağlıklı şekilde işlemlerin gerçekleşebilmesi ve yatırımcıların korunması olarak belirtildi. Söz konusu açıklama hisse üzerinde olumlu bir etki yaratırken fiyatı desteklediği gözlendi. Öte yandan hissenin güçlü destek bölgesi 28 TL’yi aşma noktasında yeterli enerjisi olmadığı görülüyor. Zira bu seviyelerde her seferinde gelen satışlarla birlikte geriliyor. Hissede geri alım programı kapsamında gerçekleşecek alımlar belli bir seviyenin üzerinde tutunmasına imkan tanısa da istikrarlı bir çıkış için yatırımcının temkinli duruşunu bırakıp artan taleple ilgi gösterebilmesi önemli olacaktır.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

JANTSA JANT SANAYI JANTS

Alış0,00

Satış316,50

Gün İçi En Düşük318,25

Gün İçi En Yüksek342,00

PD/DD7,79

FK56,25

Fiyat316,50

Değişim-3,51%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI