SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYABANCI PAYINI KORUYOR-
SORU : Sabancı Holding’in çıkışı neden zayıf? Bütün kağıtlar üçe dörde katladığı halde bu kağıdın performansı hiç de yeterli değil. Sizin beklentiniz nedir? Gönderen : Ahmet Çetinkaya19.07.2020, 14:07

Sabancı Holding’in fiyat seyri uzun zaman dilimi içerisinde değerlendirildiğinde geniş bir bant içinde yatayda hareket ettiği görülecektir. Zaman zaman taban seviyelerine gelen hisse sonrasında tavan bölgesine çıkmakta ve bu şekilde aşağı yukarı dalgalarla uzun vadede yatay hareketini sürdürmekte. Hisse, son olarak geçtiğimiz ocak ayında düzeltilmiş verilerle en yüksek 10,28 TL’ye kadar çıkarken pandemiden kaynaklı piyasada gözlenen düşüşün de etkisiyle aşağıya kaydı. Diğer hisselerle paralel bir hareket sergilerken mart ayında en düşük 6,78 TL’ye kadar indi. Sonrasındaysa kademeli bir şekilde yükseldi ve şimdilerde de 9,45 TL seviyelerinde işlem görüyor. Mevcut fiyat seviyesi hissenin güçlü destek bölgelerinden birisi olan 9,37 TL’nin üzerinde bulunuyor. Bu seviyenin üzerinde tutunabilmesi halinde 10,35 TL’deki direnç bölgesine yönelmesi mümkün olabilecektir. Şirket yıllar içinde düzenli olarak kârını artırmakta ve açıkladığı 2020 ilk çeyrek bilançosunda da kârdaki artışın devam etmesi bu yıl sonunda da kârdaki büyümenin sürebileceği yönünde işaret olarak görülmeli. Ancak elde edilen kârlılığın rutin bir ticari büyümenin sonucunda gelmesi hissedeki geçmiş fiyat seyrinin dışında bir hareketlenme olması için neden yaratmıyor. Bununla birlikte takas verileri takip edildiğinde yabancıların paylarını koruduğu gözleniyor. Yılın ilk günü halka açık kısım içindeki yabancı payı yüzde 64,72 iken söz konusu oran 16 Temmuz 2020 günü yüzde 66,85’e çıktı. Yabancıların genel olarak piyasada satış yaptığı bir ortamda yabancıların paylarını koruması hatta artırması şirkete yönelik beklentilerin korunduğunu gösteriyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

SABANCI HOLDING SAHOL

Alış0,00

Satış82,90

Gün İçi En Düşük78,75

Gün İçi En Yüksek83,50

PD/DD1,21

FK3,17

Fiyat82,90

Değişim5,47%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI