SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYABANCI PAYINI KORUYOR-
SORU : Ford hissesinde çıkış neden durdu? Sebebini bir türlü anlayamadım. Bilgi alabilir miyim? Gönderen : Murat Çakmak07.06.2020, 18:34

Borsada sürekli çıkışlar olmadığı gibi düşüşler de olmaz. Piyasadaki gelişmelere bağlı olarak değişen arz ve talep dengesine göre dalgalı bir seyir kaçınılmazdır. Şüphesiz firmanın mali yapısına bağlı olarak hissenin belli bir istikameti söz konusu olacaktır. Ancak bu yönelim dalgalı bir seyirle gerçekleşecektir. Söz konusu durum Ford Otosan için de geçerlidir. Hisse, uzun vadede yükselen bir ivme sergilese de koronavirüsün piyasalar üzerinde yarattığı tahribattan kaçınamadı. Bununla birlikte düşüş sınırlı kalırken hızlı şekilde kendisini toparladığı. Hisse, geçtiğimiz mart ayının ilk günlerinde zirve seviyesini gördükten sonra aşağı kaydı ve 19 Mart 2020 günü düzeltilmiş verilerle en düşük 39,28 TL’ye kadar indi. Sonrasındaysa kademeli bir çıkış sergiledi. Hisse yaklaşık üç aydır arada gelen düzeltmelere rağmen çıkışını koruyor. Bu itibarla trendinde bir değişim söz konusu değil. Uzun vadede yükselen bir kanal içinde olmasında düzenli şekilde artan gelir ve kârlılığın önemli bir etkisi bulunuyor. Geçtiğimiz yıl kârını artıran firma, son açıkladığı 2020 ilk çeyrek bilançosunda da büyümesini sürdürdü. Birçok firmanın pandemiden kaynaklı gelir ve kârında düşüş yaşanırken Ford Otosan’ın gelir ve kârındaki artışı sürdürmesi hissenin salgın tedbirlerinin üst seviyede uygulandığı süreçte düşüşünün de diğer hisselere nazaran sınırlı kalmasına olanak tanıdı. Tüm bunlardan ayrı olarak takas verileri takip edildiğindeyse hissede yabancıların ağırlığının korunduğu görülüyor. Birçok hissede yabancılar satış yönlü işlemlerde bulunurken bu hissede pozisyonların korunduğu hatta bir miktar artırıldığı gözleniyor. Yılın ilk günü halka açık kısmın yüzde 72,98’i yabancı saklamasında bulunurken oran 3 Haziran 2020 günü yüzde 73,73’e yükseldi. Yabancı pozisyonunun korunması hissenin güçlü bir ivme sergilemesinde ilave bir etken olduğu göz ardı edilmemeli.

FORD OTOSAN FROTO

Alış0,00

Satış1.092,00

Gün İçi En Düşük1.086,00

Gün İçi En Yüksek1.112,00

PD/DD5,25

FK7,81

Fiyat1.092,00

Değişim-1,18%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI