SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıUZUN VADEDE YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR-
SORU : Ereğli düşmeye devam eder mi? Bu seviyeler Ereğli için düşük mü? Alım için bir fırsat diyebilir miyiz? Gönderen : Mustafa Bakış 23.08.2022, 18:38

Hisse senelerinde bazı zamanlar iniş bazen de çıkışların yaşanması olağan bir durumdur. Yaşanan fiyat değişkenliği içerisinde önemli olan istikrarlı bir çıkışın gerçekleşebilmesi. Eğer firma dalgalanmalara rağmen uzun vadede yükselen bir ivme sergileyebiliyorsa o taktirde yatırımcısına kazandırma imkanından da bahsedilebilecektir. Ereğli Demir Çelik hissesine de bu çerçevede bakmak gerekir. Hissenin geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde uzun vadede yükselen bir kanal içinde hareket ettiği görülecektir. Bu çıkış sırsında düzeltme hareketleri ise 1-2 yıllık zaman dilimlerini kapsamakla birlikte daha uzun zamana yayılan sürelerin yaşandığı da gözlenmekte. Son çıkışı ise Ağustos 2018 başlangıç tarihli. 22 Ağustos 2018 günü düzeltilmiş verilerle en düşük 4,57 TL’ye kadar gerileyen hisse, sonrasındaki zaman diliminde arada düşüşler olsa da sürekli çıktı. Son olarak Nisan 2022’de en yüksek 36,68 TL’yi test etti ve sonraki zaman diliminde satış ağırlıklı bir piyasa içerisinde geriledi. Şimdilerde de 29,48 TL seviyelerinde işlem görüyor. Nisan zirvesi baz alındığında hissenin dört yıldan az sürede fiyatını sekize katlaması sonrasında kâr satışlarının etkili olmasını olağan bir durum olarak değerlendirmeli. Hissede geçmiş fiyat hareketi göz önüne alındığında söz konusu düzeltmenin bir süre daha devam etmesi pek de şaşırtıcı olmayacaktır. Bunun dışında şirketin mali performansındaki olumlu seyir dikkatlerden kaçmıyor. Son açıklanan 2022 altı aylık mali tablolarında firmanın kârı yüzde 110,74 artarak 12,8 milyar TL’ye yükseldi. Geçtiğimiz 2021 faaliyet döneminde ciddi bir kâr elde eden Ereğli Demir Çelik performansında önemli bir değişim olmaması halinde bu yıl sonunda da artışını sürdürmeyi başaracak. Kârdaki büyümenin sürmesi hissenin uzun vadede yükselen kanal içinde hareket etmesinde önemli bir etken olacaktır.

EREGLI DEMIR CELIK EREGL

Alış0,00

Satış41,22

Gün İçi En Düşük39,98

Gün İçi En Yüksek41,42

PD/DD0,77

FK35,77

Fiyat41,22

Değişim1,93%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI