SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıUZUN VADEDE ÇIKIŞ KANALINDA -
SORU : Koza Altın’ın kasasında bu kadar parası olmasına rağmen neden sürünüyor? Neden geri alım yapıp hisse desteklenmiyor? Gönderen : Ali Baysal18.10.2022, 17:46

Yatırımcıların bakış açısına göre hissenin ucuz ya da pahalı olup olmadığı farklılık gösterebileceği gibi fiyat hareketinin yeterliliği hakkında da alternatif düşünceler olabilmektedir. Hissede gözlenen çıkışı kimi yeterli görürken kimisi hayli düşük değerlendirebilir. Değerlendirmeler her ne kadar öznel olsa da ortak kriterleri göz önünde bulundurmakta yarar var. Hisselerle ilgili değerlendirmede bulunurken asıl olan ise uzun vadede fiyat seyrinin istikametidir. Koza Altın’ın fiyatı Temmuz 2016’dan bu yana ciddi çıkış geçekleştirdi. Hisse, Temmuz 2016’da düzeltilmiş verilerle en düşük 7,76 TL’ye kadar inerken sonrasında yükselen kanal içindeki hareketini korudu. Koza Altın günümüze kadar dalgalı bir seyirle çıkışını sürdürürken son olarak 18 Ekim 2022 günü kapanışını 202,40 TL’den gerçekleştirdi. Altı yılı geçkin sürede fiyatı 26 kat arttı. Bu çıkış esnasında arada gelen kâr satışları ile hisse gerilese de çıkış ivmesinde bir değişim olmadı. Gerçekleşen düzeltmeler uzun vadeli çıkışın bir parçası olurken trendde herhangi bir değişim söz konusu olmadı.

KOZA ALTIN KOZAL

Alış0,00

Satış23,00

Gün İçi En Düşük22,78

Gün İçi En Yüksek23,36

PD/DD0,25

FK0,65

Fiyat23,00

Değişim0,44%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI