SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıTURİZİMLE İLGİLİ BEKLENTİLERDEN ETKİLENİYOR-
SORU : Pegasus bir türlü yükselemedi. Sebebi nedir? Yorumunuzu öğrenebilir miyim? Gönderen : Hakan Seylan23.03.2022, 21:07

Hisseleri değerlendirirken hangi zaman dilimini nazara alarak yorumda bulunulduğu önemlidir. Zira kısa zaman aralığında düşen bir hissenin uzun vadede yükselmesi söz konusu olabilir. Aynı şekilde uzun vadede düşen trend içinde hareket ederken kısa vadede yükseliş söz konusu olabilecektir. Bu çerçevede Pegasus hissesi mercek altına alındığında Mart 2020’den bu yana arada sert düşüşler yaşamakla birlikte yükselen bir kanal içinde hareket ettiği görülüyor. 23 Mart 2020 günü en düşük 23,56 TL’ye kadar inerken sonraki zaman diliminde her defasında düşüş tabanları daha yukarı çıkarak günümüze kadar geldi. Hisse son olarak Aralık 2021’de 113,95 TL’yi test etti. Geride kalan dört aylık zaman diliminde de daha ziyade yatay bir seyir söz konusu. Bu seviyelerde taban oluşumu ağırlık buluyor. Pandemiyle ilgili kısıtlamalardaki gevşeme hisseyi yukarı yönlü motive ederken son bir ayda Ukrayna’da yaşanan savaş hisseye olumsuz yönde etkide bulundu. Bu yaz Türkiye’nin turizm sezonunun canlılığı ile ilgili beklentinin gerçekleşme ölçüsü şirketin kârını da doğrudan etkileyecektir. Beklentinin yükselmesi hissenin talep görme seviyesini de güçlendirecektir. Tüm bunların dışında hissenin teknik olarak bu seviyelerde tutunması ileriye dönük çıkış için enerji toplamasına olanak veriyor. Ukrayna’da gelişecek barış yönlü gelişmeler turizm firmaları kadar hava yolu şirketlerini de olumlu yönde destekleyecektir.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

PEGASUS PGSUS

Alış0,00

Satış885,00

Gün İçi En Düşük854,50

Gün İçi En Yüksek890,00

PD/DD1,66

FK4,33

Fiyat885,00

Değişim1,26%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI