SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : SAMAT neden düşüyor? Toparlanma ihtimali var mı? Yoksa 2018 bilançosunun zarar gelmesi düşüşü sürdürür mü? Gönderen : Yavuz 20.03.2019, 20:02

Saray Matbaacılık, borsaya geldiği 2011 yılından bu yana arada yukarı yönlü dalgalanmaları olsa da aşağı yönlü hareketinde bir değişim olmadı. Yukarı atakları ise daha ziyade spekülatif düzeyde kaldı. Son olarak 2012 yılında 8 TL’ye kadar çıkan hisse, sonrasında bir daha bu seviyeleri test edemediği gibi sürekli olarak geriledi. Geçtiğimiz ağustos ayından bu yana ise nominal değerinin altına kaydı. Son olarak 11 Mart 2019 günü en düşük 90 kuruşa kadar inen hisse şimdilerde 1,07 TL seviyelerinde işlem görüyor. Son iki haftadaki yukarı atağı bir süre devam etse dahi 1,15 TL’de bulunan direnç bölgesini aşabilmesi için mevcut alıcıların daha da güçlenebilmesi gerekiyor. Alıcıların güçlenmesi firmanın performansıyla ilgili beklentilerle yakından alakası olduğunu unutmamalı. Aksi taktirde gerçekleşen çıkışlar sınırlı kalmaya devam edecektir. Şirketin son açıklanan bilançosuna göre satış gelirlerinde artış görünüyor. Ancak bu artışın yapılan ıskontolarla alakalı olduğu bilançodan anlaşılıyor. Diğer taraftan maliyetlerin öngörülenden fazla gerçekleşmesi esas faaliyet kârında artışa yol açmadığı gibi yıl içinde oluşan finansal giderler dönem sonunda zarara dönmesinde etkili oldu. Şirketin geçmiş yıl performansı bir yıl kâr bir yıl zarar rutininde bulunuyor. Mevcut rutinin devamı halinde 2019 faaliyet döneminde kâr açıklaması yüksek olasılık dahilinde bulunuyor. Fakat oluşan kârın geçmiş rakamların benzeri seviyelerde gerçekleşmesi ise uzun vadeli bir çıkış için yeterli enerjiyi sağlamasına olanak tanımayacaktır. Şirket ticari kapasitesine uygun düzenli bir kârlılık gerçekleştiremediği taktirde istikrarlı bir çıkış beklenmemeli.

SARAY MATBAACILIK SAMAT

Alış0,00

Satış50,40

Gün İçi En Düşük49,14

Gün İçi En Yüksek52,00

PD/DD49,25

FK0,00

Fiyat50,40

Değişim-3,08%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI