SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıTEMMUZDAN BU YANA HAREKELİ-
SORU : Şok Marketin geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Uzun vadeli yatırım için kumbara portföye dahil edilebilir mi? Gönderen : Remzi Dede07.03.2023, 19:53

Yatırımcılar uzun vadeli hedeflerle hisse aldıklarında genel olarak iki kriteri öne çıkardıkları gözlenmekte. Bunlardan ilki düzenli temettü ödeyen firmalar ikincisi de istikrarlı büyüyen şirketler. Temettüye ağırlık verenler şirketin temettü verimliliğinin yüksek olmasını ararken büyüme kriterini arayanlar da firmanın her defasında büyüme ivmesinin yükselmesini göz önünde bulundurmakta. Diğer taraftan hem temettü hem de büyümeyi birlikte arayan ya da farklı kriterleri de ilave edenler olabilmekte. Şok Marketler, Mayıs 2018’den bu yana borsada işlem görüyor. Hisse, Temmuz 2022’ye kadar yatayda dalgalı bir seyir izledi. Hissenin fiyatı arada yukarı çıkışları olsa da sonrasında tekrar aşağıya kaydı ve yatay kanal içindeki hareketini sürdürdü. Hisse, Temmuz 2022’de en düşük 11,43 TL’ye kadar indikten sonra bankaların öncülüğündeki çıkışa uyarak yükseldi. Geçtiğimiz ocak ayında en yüksek 31,98 TL’yi test etti ve şimdilerde de 28,12 TL’den işlem görüyor. Şirket 2017 yılından bu yana iki defa zarar açıkladı. Düzensiz bir kârlılık yapısına sahip olmakla birlikte 2020 ve 2021 yıllarında kârda artış gözleniyor. Henüz 2022 yıl sonu mali verileri açıklanmadı. Şirketin istikrarlı şekilde kârını artıracağına dair yatırımcı beklentisini karşılayabildiği ölçüde hisseye ilgi de artıracaktır. Öte yandan borsaya geldiği beş yıllık zaman diliminde sadece bir kez temettü ödemesi yaptı. Haziran 2022’de ise sermaye azaltımına giderek özermayesini güçlendirme yoluna gitti. Düzenli temettü ödeyemeyen firma büyüme noktasında da istenen performanstan uzak olması hissenin ilgi görmesine mani oluyor.

SOK MARKETLER TICARET SOKM

Alış0,00

Satış57,25

Gün İçi En Düşük56,15

Gün İçi En Yüksek58,00

PD/DD1,57

FK7,64

Fiyat57,25

Değişim0,79%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI