SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıTAVANDAN TABANA DÖNDÜ -
SORU : Yaprak hissesiyle ilgili değerlendirme yapar mısınız? Gıda sektörü destek görüyor diye bana cazip görünüyor. Gönderen : Süheyla Berkan12.10.2020, 18:36

Gıda sektörü hisseleri pandemiyle birlikte yatırımcı nezdinde ciddi bir ilgi odağı olurken hisselerde de yüksek çıkışlar gerçekleşti. Yaprak Süt Ürünleri hissesi ise bu kervana oldukça gecikmeli bir şekilde de olsa katıldı. Geçtiğimiz eylül ayına kadar hissede kademeli bir artış gözlenirken özellikle son bir ayda ivmede artış yaşandı. 4 Eylül 2020 günü en düşük 14 TL’yi test eden hisse, 8 Ekim günü 103,70 TL’ye çıktı. Şimdilerde de 84,05 TL seviyelerinde işlem görüyor. Bir ayda yaşanan bu çıkış dudak uçuklatıcı olmakla birlikte hacmin düşük olduğu göz ardı edilmemeli. Bu anlamıyla yükselişte ticari bir dayanaktan ziyade spekülatif yön daha ağır basıyor. Şirket de 15 Eylül günü yaptığı açıklamada olağandışı fiyat ve miktar hareketine yol açacak kamuya açıklanmamış özel bir durumun olmadığını belirtti. Hissenin son iki gün taban olduğu bu süreçte de yeni bir gelişme olmadığı yine hatırlatıldı. Geçmiş yıllarda kârını artırma noktasında zorlanan firma, son açıkladığı 2020 altı aylık bilançosunda dönem sonu kârını biraz daha fazla artırdı. Ancak bu artışın ana nedeni canlı varlıkların gerçeğe uygun değer farkından geliyor. Şirketin gelirinde enflasyondan kaynaklı rutin bir yükseliş olsa da ticari hacmini reel olarak büyüttüğüne dair bir işaret alınamıyor. Bu da özellikle son bir ayda sürekli tavan giden hareketin abartılı yatırımcı ilgisi ile alakalı olduğunu göstermekte. Son iki günde duran ilgi ise bu defa yerini tersine bir hareketle tabana çevirdi. Mali yapının çıkışı desteklememesi düşüşün devam etme olasılığını gündeme getiriyor. Son kapanışa göre veriler fiyatın yüksek olduğu yönünde sinyaller üretmeye devam ediyor. Borsa yönetimi ise tedbir mahiyetli olarak hissede 9 Ekim 2020 gününden itibaren üç ay süreyle internetten işlem yapma kısıtlamasına gitti. Hissenin tabana dönmesinde bu kararın etkili olduğu gözleniyor.

YAPRAK SUT VE BESI CIFT. YAPRK

Alış0,00

Satış403,50

Gün İçi En Düşük390,00

Gün İçi En Yüksek408,00

PD/DD26,30

FK36,91

Fiyat403,50

Değişim2,41%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI