SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıTAHSİSLİ SERMAYE ARTIRIMINDA KARARLI -
SORU : Marka şirketiyle ilgili sürekli yeni yatırımlarda bulunacağı haberleri var. Sizce olabilir mi? Şirketin durumu sizce nasıl? Gönderen : Samet Ateş16.12.2021, 15:47

Yatırım holdingleri kârlı gördükleri alan ya da pazarlarda firma satın alma ya da ortak olma şeklindeki ticari faaliyetleriyle gelir yaratmaktadırlar. Doğaldır ki bu ticari faaliyet tarzında asıl önemli olan yatırımda bulunulan firmaların gelir ve kârlılık yaratabilecek niteliğe sahip olabilmeleridir. Yatırım holdingleri söz konusu girişimlerini borsa şirketleri ile sınırlı kalmadan halka kapalı firmaları da faaliyet alanlarına dahil etmektedirler. Sermayesinin yüzde 99’u borsada bulunan Marka Yatırım Holding’in halihazırda yedi iştiraki bulunuyor. Bunlardan altısında hakim hissedar konumunda bulunurken sadece birinde yüzde 45 paya sahip. Yaklaşık 21 milyon TL sermayeye sahip olan Marka Yatırım Holding, geride kalan dört yılın ilk ikisinde zarar ederken son ikisinde kâr açıkladı. Her ne kadar güçlü bir kârlılığı olmasa da zarar etmemesini önemsemek gerekiyor. Son açıkladığı 2021 dokuz aylık bilançosunda da azalmakla birlikte kâr elde etti. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin geçtiğimiz mayıs ayında aldığı 25 milyon TL tutarındaki tahsisli sermaye artırım kararı SPK tarafından kabul görmedi. Şirket söz konusu sermaye artırımı ile esasen lehine tahsiste bulunduğu kişilerin alacaklarına karşılık bir tahsisli sermaye artırımında bulunacaktı. Bu anlamıyla şirketin kasasına girecek bir nakit beklenmezken bilanço görünümü güçlenecektir. Şirket konu ile ilgili yaptığı açıklamada yıl sonu mali tabloların yayınlanmasından sonra tekrar başvuruda bulunacağını duyurdu.

MARKA YATIRIM HOLDING MARKA

Alış0,00

Satış103,30

Gün İçi En Düşük100,00

Gün İçi En Yüksek108,00

PD/DD84,74

FK1.438,17

Fiyat103,30

Değişim0,19%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI