SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSOSYAL MESAFE VAKKO’YA YARAMADI-
SORU : Vakko geçtiğimiz sene karını düşürdü. Şimdi durumu nedir? Uzun vade için nasıl görünüyor? Gönderen : Murat27.05.2021, 18:57

Geçtiğimiz yıl pandemiden kaynaklı kapanma birçok etkinlik, organizasyon ve davetin ertelenmesine hatta iptaline sebep oldu. Sosyal yaşamın minimize olduğu bir ortamda üst segmente hitap eden konfeksiyon firmalarının gelirleri de bundan olumsuz yönde etkiledi. Vakko da olumsuz etkilenen firmalar arasında yer alıyor. Şirket düzenli şekilde büyüyen bir yapıya sahipken 2020 faaliyet döneminde hem gelir hem de kârlılık noktasında daraldı. Açıklanan 2021 ilk çeyrek bilançosunda da ticari hacmindeki düşüş devam ediyor. Firmanın geliri yüzde 22,76 azalırken kârı 83,8 milyon TL’den 13,4 milyon TL’ye indi. Aşılamayla birlikte sosyal hayatta normalleşme süreci kademeli olarak hayat bulsa da tam normalleşme için henüz zaman var. Bu da şirketin gelir ve kârındaki iyileşmenin zaman almasına yol açabilecektir. Performanstaki benzer ivmenin sürmesi halinde ise yıl sonunda da düşen bir kârlılık ile karşılaşılması sürpriz olmayacaktır. Hissenin fiyatı ise son bir yılda yükseldi. 2021’in ilk çeyreğinde ivmenin arttığı dikkatlerden kaçmıyor. 25 Mart 2021 günü düzeltilmiş verilerle 18,16 TL’ye kadar çıkarken sonrasında aynı hızla geriledi ve şimdilerde 10,90 TL seviyelerinde işlem görüyor. Son bir haftada gözlenen alıcı ilgisi hissede toparlanmaya yol açsa da devamının gelmemesi halinde tekrar satıcı baskısı ağırlık bulabilecektir.

VAKKO TEKSTIL VAKKO

Alış0,00

Satış82,30

Gün İçi En Düşük81,50

Gün İçi En Yüksek83,75

PD/DD5,31

FK8,65

Fiyat82,30

Değişim0,67%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI