SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıŞİRKET ZARARDA HİSSE ZİRVEDE-
SORU : Metur hissesini orta vadeli olarak almak istiyorum. Piyasa koşullarında uygun alım fiyatı nedir? Gönderen : Mehmet Uysal 22.09.2020, 21:51

Borsada hedeflerle bekleme süresi doğrudan bağlantılıdır. Bu anlamıyla uygun alım fiyatı bekleme süresi ile değişkenlik gösterebilecektir. Fiyatın yüksek olması halinde bekleme süresi de buna bağlı olarak aratacaktır. Diğer taraftan ilgilenilen şirketin içinde yer aldığı sektörün büyüme ve gelişim seyri hissenin fiyatını etkileyen önemli bir unsurdur. Turizm sektörü pandemiden kaynaklı olarak kötü bir sezon geçirdi. Ancak sektörde yer alan hisselerin performansını gösteren BIST Turizm Endeksi ise uzun yıllar yatayda hareket sergilese de son bir yılda kayda değer bir çıkış sergiledi. Şimdilerde de tarihi zirvesinde bulunuyor. Metemtur Otelcilik ise özellikle son bir yılda ciddi bir çıkış sergiledi. Hisse, 7 Ağustos 2020 günü en düşük 1,85 TL’yi test ederken sonrasında yükseldi ve 22 Eylül günü kapanışını 7,05 TL’den yaptı. Hissenin bir ay içindeki performansı oldukça yüksek. Ancak bu çıkışı destekleyen bir mali bir yapının bulunmadığını not etmek gerekiyor. Şirket geçtiğimiz 2019 faaliyet döneminde sembolik bir kâr açıklarken önceki iki yılda zarar etti. Son olarak 2020 altı aylık bilançosundaysa zararda artış gözlendi. Bu durum yıl sonunda da zarar açıklama ihtimalini artırıyor. Zarardaki büyümeye rağmen hissenin fiyatında yükselişin devam etmesi mevcut seviyelerde maliyet oluşturulmasını riski hale getiriyor. Zarar eden firmalar yerine gelir ve kârı artan şirketlerin takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

METEMTUR YATIRIM METUR

Alış0,00

Satış12,98

Gün İçi En Düşük11,66

Gün İçi En Yüksek12,98

PD/DD3,68

FK40,74

Fiyat12,98

Değişim7,72%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI