SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSipariş kar ilişkisi-
SORU : Yaklaşık iki- üç senedir Bagfas hissesinde zarar içinde bekliyorum. İşin enteresan tarafı kağıt bir türlü yükselmiyor. Yani alınan siparişlere bakıyorsunuz milyon dolarlar. Fakat yine yükselmiyor. Düşme söz konusu olunca direk düşüyor. Sanki spekülatör birisi almış ve bizlerin çıkmasını bekliyor... Sizden mahkeme süreci ve alınan siparişlere rağmen neden yükselmediği ile ilgili bilgi rica ediyorum. Gönderen : Engin Özman30.05.2019, 18:44

Borsada ilgilenilen şirketin hissesini almadan önce mali yapısını incelemekte yarar var. Firmanın sadece sipariş ya da taraf olduğu sözleşmeler değil aynı zamanda kârlı bir yapıya sahip olup olmadığı göz önünde bulundurulmalıdır. Şüphesiz gelir kârın temelidir. Ancak gerçekleştirilen gelir kâra dönüşemiyorsa bunu tek başına yeterli görmek ya da referans olarak değerlendirmek doğru olmayacaktır. Bagfas’a da bu çerçevede bakmak gerekiyor. Şirketin mali yapısı incelendiğinde son üç yılda sürekli zarar ettiğini görmekteyiz. Önceki yıllar, artan finansal giderlerden dolayı şirket zarara dönerken 2018 faaliyet döneminde artan finansal giderlere ilave satışlardaki ciddi düşüş şirketin zararını 2018’de 107,7 milyon TL’ye yükseltti. 2019’un ilk çeyreğinde ise satış gelirinde toparlanma olurken 2016 seviyelerine yaklaştı. Artan satış geliri şirketin dönem sonunda sembolik düzeyde de olsa kâr açıklamasına olanak tanıdı. Ancak bunu yeterli görmek mümkün değil. Şirketin daha güçlü kâr rakamlarına ulaşabilmesi ya da ulaşabileceğine dair sinyaller üretebilmesi gerekiyor. Aksi taktirde mevcut kârlılık yapısıyla hisseye talebin artması zor. Nisan 2016’da test ettiği en yüksek seviyesi 16,49 TL’nin ardından sürekli gerileyen hisse, şimdilerde 5,45 TL seviyelerinde işlem görüyor. Yılın ilk haftası 4,62 TL’ye kadar gerileyen hisse mevcut seviyelerde tutunmaya çalışıyor. İlk çeyrekte gerçekleşen kâr rakamının yıl içerisinde artabilmesi halinde hissenin yönünü yukarı çevirmesi mümkün olabilecek.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

BAGFAS BAGFS

Alış0,00

Satış25,44

Gün İçi En Düşük24,98

Gün İçi En Yüksek26,42

PD/DD0,73

FK0,00

Fiyat25,44

Değişim2,25%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI