SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıŞİMDİLİK KAYITLI SERMAYE TAVANINI YÜKSELTİYOR-
SORU : Senkron’un kayıtlı sermaye tavanını yükseltmesi ne anlama geliyor? Bedelli sermaye artırımına mı gidecek? Gönderen : Barış Çiftçi 06.03.2022, 13:58

Kayıtlı sermaye sistemine sahip firmaların ayrıca genel kurul yapmadan sadece yönetim kurulu kararı ile sermaye artırımına gitme imkanları bulunuyor. Bu pratiklik şirketlerin kayıtlı sermaye sistemine geçmesinde etkili oluyor. Senkron Güvenlik de kayıtlı sermaye sistemine sahip firmalardan. Şirket geçtiğimiz şubat ayında SPK’ya başvuruda bulunarak 27,5 milyon TL olan kayıtlı sermaye tavanını 75 milyon TL’ye yükseltilmesi için izin istedi. Başvuruda ayrıca kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2026 yılına kadar uzatılması talep edildi. SPK’nın izin vermesinin ardından şirket yapacağı genel kurul toplantısı ile kayıtlı sermaye tavanını yükseltecek ve bu şekilde yönetim kurlu kararı ile 75 milyon TL’ye kadar sermayesini artırma imkanına kavuşacak. Halihazırda şirketin çıkarılmış sermayesi 7.849.206 TL. Bu anlamıyla mevcut kayıtlı sermaye tavanı göz önüne alındığında 27,5 milyon TL’ye kadar sermayesini artırması mümkün. Ancak daha yukarısı için sermaye artırımı düşünüldüğünde kayıtlı sermaye tavanının yükseltilmesinin beklenmesi şart.

SENKRON SIBER GUVENLIK YAZILIM SNKRN

Alış0,00

Satış33,30

Gün İçi En Düşük38,38

Gün İçi En Yüksek39,00

PD/DD4,82

FK0,00

Fiyat33,30

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI