SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Bfren uzun süreden beri sermaye artırmıyor. Ne zaman sermaye artırımına gidecek? Gönderen : Çelebi07.07.2019, 21:28

Borsada işlem gören firmalar ihtiyaç duymaları haline sermaye artırımına gidebilmektedirler. İhtiyaç gerekçesiyse farklılık arz edebilmektedir. Kimi mali yapısını güçlendirmek gayesiyle sermaye artırımına giderken bir diğer kesimi de gerçekleştireceği yatırımına kaynak temin edebilmek amacıyla daha ucuz bir maliyet oluşturması açısından sermaye artırımını tercih edebilmektedir. Şüphesiz bu tür ihtiyaçlar bedelli sermaye artırımını gerektirmektedir. Öte yandan firma, elde ettiği kârı nakit temettü şeklinde ortaklarına dağıtabileceği gibi bünyede tutmak için bedelsiz sermaye artırımına gitmesi de mümkündür. Bu anlamıyla farklı gerekçelerle bir firmanın sermaye artırımına gitmesi mümkün olabilmektedir. Bosch Fren’in geçmiş sermaye yapısı incelendiğinde ise borsaya geldiği 1994 yılından bu yana 2004 ve 2007 yıllarında iki defa bedelsiz sermaye artırımına gittiği görülüyor. 2014 yılından bu yana düzenli şekilde temettü ödemesinde bulunsa da elde ettiği kârı sermayesine ilave etmek yerine ortaklarına düzenli olarak dağıtmayı tercih ediyor. Söz konusu durum şirketin mali yapısının gücünü yeterli gördüğü şeklinde yorumlanabilir. Halihazırda 2,5 milyon TL sermayesi olan şirketin 2018 yıl sonu kârı 34,2 milyon TL seviyesinde bulunuyor. Firma düzenli olarak gelir ve kârını artırıyor. Son açıkladığı 2019 ilk çeyrek bilançosunda da kârdaki artışın devam ettiği gözlenmekte. Ancak kârdaki artışa rağmen hissenin mevcut fiyat seviyesi 2004 yılındaki seviyenin gerisinde bulunuyor. Son iki yılda yatay bir seyir izleyen hissede güçlü bir çıkış yaşanabilmesi için daha aktif bir piyasanın varlığı şart. Sermayenin düşük olması hisse fiyatının yüksek olmasına yol açarken işlem adedinin de sınırlı kalmasına yol açıyor. Bu da aktif bir piyasanın oluşumunun önündeki en önemli etkenlerden birisi olarak öne çıkmakta.

BOSCH FREN SISTEMLERI BFREN

Alış0,00

Satış1.055,00

Gün İçi En Düşük1.033,00

Gün İçi En Yüksek1.063,00

PD/DD39,00

FK0,00

Fiyat1.055,00

Değişim1,54%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI