SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Garfa’nın sermayesini artırma ihtimali nedir? Eğer artırırsa hisseye nasıl yansır? Bilgi için teşekkürler? Gönderen : Haluk Tek26.09.2019, 20:49

Her şirket mali yapısını güçlendirmek ya da yatırım için gerekli kaynağı elde edebilmek için sermaye artırımına gidebilir. Böylesi ihtiyaç durumlarında daha ziyade nakit sermaye artırımı gündeme gelmektedir. Diğer taraftan bir şirket elde ettiği kârı ortaklara dağıtmak yerine bünyesinde tutmayı da tercih edebilir. Bu durumda da bedelsiz sermaye artırımı söz konusu olacaktır. Garanti Faktoring’in sermaye yapısı incelendiğindeyse en son 2013 yılında bedelsiz sermaye artırımına gittiğini ve arada geçen altı yıl içinde bir daha sermaye artırımına gerek duymadığı gözlenmekte. Halihazırda 79,5 milyon TL sermayeye sahip bulunan firma, beş yılın ilk dördünde kâr etmekle birlikte geçtiğimiz yıl 46,9 milyon TL zarar etti. Şirketin olağanüstü giderler kaleminde yer alan 176,5 milyon TL tutarındaki gider geçtiğimiz yıl zarar açıklamasında etkili oldu. Bu yılın ilk yarısındaysa yine kârda artış söz konusu. Öte yandan yakın tarihte sermaye artırımına gitme yönünde almış olduğu herhangi bir karar bulunmuyor. Bu itibarla gündemde sermaye artırımı bulunmuyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

GARANTI FAKTORING GARFA

Alış0,00

Satış200,70

Gün İçi En Düşük187,00

Gün İçi En Yüksek203,40

PD/DD9,20

FK15,27

Fiyat200,70

Değişim7,79%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI