SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSATICI YOKTAN ALICI YOKA DÖNDÜ-
SORU : DEVA neden bu kadar sert düştü. Corona krizinde Çin’de en çok kazanan firmalar sağlık sektörüyken bizde neden kayıp var? Çok büyük zararım var... Gönderen : Tuğrul Öztürk03.05.2020, 22:11

Koronavirüs salgını birçok sektörü olumsuz yönde etkileyip ekonomilerin daralmasına yol açarken sağlık sektöründe özelde de ilaç alanında faaliyet yürüten firmalara olumlu bir yansıması oldu. Ancak meseleye iktisadi yönden bakıldığında bu süreçte kârını artırması beklenen firmaların koronavirüs salgını ile ilgili araç gereç ve tıbbi ürün üretiminde bulunan firmalar olması gerektiği göz ardı edilmemeli. Bununla birlikte yatırımcıların ayrım gözetmeksizin sektöre yönelik genel bir yönelimde bulunduğunu görmekteyiz. Bu da borsadaki klasik genel yaklaşım tarzıdır. Bu yönelime bağlı olarak Deva Holding’e de ilgi arttı. Hissenin fiyatı piyasanın gerilediği şubat-mart döneminde sınırlı bir düşüş yaşarken sonrasında hızlı bir toparlanma gerçekleştirdi ve özellikle de nisan ayının ikinci yarısındaki atakla birlikte 19,07 TL’ye kadar yükseldi. Şirketin Covid-19’a ilişkin aşı geliştirme çalışmaları yaptığı yönünde kimi internet sitelerinde yer alan yorum ve haberleri firmanın yalanlaması ise hissede sert bir dönüşe sebep oldu. Hisse, son iki işlem gününde taban olurken 30 Nisan 2020 günü kapanışını 16,20 TL’den gerçekleştirdi. Bu denli sert satışlar Deva’nın aşı çalışması yaptığı yönünde genel bir beklentinin olduğu şeklinde okunabilir. Ancak unutmamak gerekir ki aşı çalışmaları belli bir alt yapıyı gerektirdiği gibi böylesi bir çalışmanın sonuç garantisi olmaması sebebiyle maliyeti de hayli yüksektir. Deva’nın böylesi bir çalışmanın içinde olmamasının bu anlamıyla anlaşılır bir yanı bulunmakta. Öte yandan açıklamanın ardından gelen sert satışlar kimi yatırımcının bu beklenti ile alım yaptığı şeklinde bir yorumu da beraberinde getiriyor. Hissenin tekrar yönünün yukarı çevirebilmesi için alçıların güçlenmesi şart.

DEVA HOLDING DEVA

Alış0,00

Satış73,60

Gün İçi En Düşük72,40

Gün İçi En Yüksek73,90

PD/DD2,54

FK6,38

Fiyat73,60

Değişim0,27%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI