SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Uşak hissesini büyük beklentilerle aldım. Bütün paramı çıkacak diye bu hisseye yatırdım. Ama maalesef çok düştü. Halbuki bildiğim bir şirket ve üretiminin yarısına yakınını yurt dışına gönderiyor. Bu hissenin tekrar yukarı gitme şansı nedir? Gönderen : Nadir 08.05.2019, 20:13

Uşak Seramik, Ağustos 2017’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 2,76 TL’ye çıksa da sonrasında sürekli gerileyen bir hareket sergiledi. Hisse, bu süre zarfında arada yukarı ataklarda bulunduğu gözlenmekte. Ancak bu ataklar fazla güçlü olamadı ve her defasında gelen satışlarla birlikte aşağı yönlü hareket varlığını sürdürdü. Gelinen aşamada ise hisse nominal değerine yakın seviyelerde işlem görüyor. Daha ziyade bu seviyelerde tutunma çabası öne çıkıyor. Son olarak 8 Mayıs 2019 günü kapanışını 98 kuruştan tamamladı. Mali yapısı incelendiğinde son üç yılda benzer kârlılığa sahip olduğu görülmekte. Şirket geçtiğimiz yıl kârını yüzde 18,42 geriletirken fiyat kazanç oranı son kapanışa göre 21,77’ye denk geliyor. Oran BIST 100 Endeksine dahil hisselerin 7,38 olan ortalaması göz önüne alındığında hayli yüksek kalıyor. Hisse fiyatının bu denli düşük olduğu bir duruma rağmen f/k oranının yüksek olması kârın artması gerekliliğini zorunlu kılıyor. Kârda arzu edilen seviyenin yakalanamaması halinde hisse üzerindeki baskının da sürmesi gündemde kalmaya devam edecektir. Şirketin esas faaliyetten elde ettiği yüksek kâra rağmen artan finansal giderler, dönem sonunda kârı azaltıyor. Bu da ister istemez hisse üzerinde baskının varlığını sürdürmesine yol açıyor.

USAK SERAMIK USAK

Alış0,00

Satış10,13

Gün İçi En Düşük9,97

Gün İçi En Yüksek10,38

PD/DD1,03

FK14,61

Fiyat10,13

Değişim-0,98%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI