SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : 1,24 ten sert bir düşüşle 1,02’ye kadar gerileyen Oylum riskli bir boyutta mı seyredecek? Satışa mı geçelim? Orta vadede beklemeye mi geçelim? Gönderen : Fatih Öztürk15.05.2019, 20:44

Oylum Sınai Yatırımlar borsaya geldiği 2012 yılından bu yana oldukça dalgalı bir seyir izliyor. Hisse, halka arz edildikten sonra uzunca bir süre düşen eğilim sergilerken sonradan gerçekleştirdiği çıkışla birlikte Ocak 2017’de en yüksek 3,15 TL’ye kadar çıktı. Fakat devamı gelmedi ve tekrar aşağı yönlü bir eğilimle hareketini sürdürdü. Hisse şimdilerde 1,04 TL seviyelerinde işlem görüyor ve nominal değerinin üzerinde tutunmaya devam ediyor. Şirketin bu denli düşük bir performansa sahip olması, hissenin çıkış ivmesini olumsuz etkiliyor. Son beş yıllık mali tabloları incelendiğinde ya zarar ya da sembolik düzeyde kârlılık söz konusu. Bu durum şirketin geçmiş yıllarda birikmiş zarar toplamını 9,6 milyon TL’ye çıkmasına neden oldu. Açıklanan son bilançosu göz önüne alındığında firmanın ileriye dönük mali yapısını güçlendireceğine ve kârlılıkta istikrarlı bir büyüme sergileyeceğine dair beklentiyi zayıflatıyor. Bu da ister istemez hisseye yönelik beklentileri aşağıya çekerken fiyat üzerinde baskıya neden oluyor. Şirketle ilgili yapılan yakın tarihli açıklamalar incelendiğindeyse geçtiğimiz nisan ayında tahsisli sermaye artırımı ile çıkarılmış sermayenin 12,1 milyon TL’den 13,8 milyon TL’ye çıkarıldığını görmekteyiz. Artırılan 1,7 milyon TL nominal değerli paylar 1,09 TL’den Bracknor Fund Lımıted'e satıldı. Söz konusu tahsisli sermaye artırımıyla birlikte firmanın Bracknor Fund Limited'den 2018 yılında aldığı aynı miktardaki kredi de kapatılmış oldu. Şirketin borcunu hisse yolu ile ödemesi mali yönden ileriye dönük beklenti içine girmek için fazla iyimser olunmaması gerektiği yönünde işaret olarak algılamak gerekiyor.

OYLUM SINAI YATIRIMLAR OYLUM

Alış0,00

Satış10,19

Gün İçi En Düşük10,11

Gün İçi En Yüksek10,50

PD/DD2,56

FK8,07

Fiyat10,19

Değişim-2,39%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI