SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıPAYI AZ AMA YÖNETİME HAKİM-
SORU : Garanti Yatırım Ortaklığındaki hissedarların kim olduklarını ve pay oranlarını öğrenebilir miyim? Gönderen : Taner 10.03.2021, 18:51

Garanti Yatırım Ortaklığı’nın sermayesinin yüzde 3,61’i Garanti Yatırım Menkul Kıymetler’e ait bulunuyor. Kalan yüzde 96,39 oranındaki pay ise diğer hissedarlara ait. Ancak bu geniş kesim içinde yer alan ortakların her biri yüzde 5’in altında bir paya sahip olması sebebi ile kamuya yapılan açıklamalar arasında isimleri yer almıyor. Diğer taraftan yüzde 3,61’e sahip olmakla birlikte Garanti Yatırım Menkul Kıymetler sermaye içindeki oy hakkının yüzde 99,97’sine sahip bulunuyor. Bu itibarla cüzi bir payla şirketin kontrolünün Garanti Yatırım Menkul Kıymetler’in elinde olduğunu not etmek gerekiyor. Hissenin fiyat seyri takip edildiğindeyse genel olarak yatırım ortaklıklarında gözlenen ivmenin bir benzerini sergilediği gözlenmekte. Hisse, geçtiğimiz yılın mart ayında nominal değerinin altında işlem görürken yükseldi ve 11 Ocak 2021 günü en yüksek 4,79 TL’ye kadar çıktı. Ardından gelen satışlarla birlikte geriledi ve şimdilerde de 3,61 TL’den işlem görüyor. Firmanın sahip olduğu portföye göre birim pay değeri 1,10 TL’ye denk geliyor. Bu itibarla işlem fiyatı net aktif değerinin iki katının üzerinde. Özellikle borsadaki hızlı gerilemelerde bu oran yatırımcısı için risk içerebilecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak kamuyla paylaşılan 2020 yıl sonu bilançosuna göre kârı 1,2 milyon TL’ye geriledi. Bir önceki yıl ise kârı 3,6 milyon TL idi. Kârda düzenli bir artışın olmaması hisseye olan ilginin zayıf kalmasına yol açabileceği unutulmamalı.

GARANTI YAT. ORT. GRNYO

Alış0,00

Satış10,05

Gün İçi En Düşük0,00

Gün İçi En Yüksek0,00

PD/DD5,55

FK0,00

Fiyat10,05

Değişim-3,83%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI