SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıORTALAMA ÜÇ YILDA BİR ORTAKLARINDAN NAKİT ALDI-
SORU : Karsan 2022 içinde kaçlara görür? Birde bu hisse daha önce kaç kere bölündü? Gönderen : Mustafa Öztürk20.01.2022, 21:01

Hisselerle ilgili olumlu beklenti şirketin kâr etmesiyle yakından bağlantılıdır. Kuşkusuz piyasadaki gelişmelerle bağlantılı olarak her hissede farklı marjlarda olmakla birlikte yükselişler ya da düşüşler gündeme gelebilir. Eğer firma gelir ve kâr büyümesi yaşıyorsa hissenin yükselme potansiyeli de artacaktır. Öte yandan zarar eden ya da kârı gerileyen bir şirket söz konusu ise o taktirde de hissede düşüş ivmesi öne çıkacaktır. Karsan son iki yılda kârını artıran bir yapıya sahip. Bu performans hissenin fiyatında yukarı yönlü bir dalgalanmaya olanak sağlasa da henüz kârlılıkta istikrarlı bir yapıya kavuştuğu söylenemez. Son açıkladığı 2021 dokuz aylık bilançosundaki zarar da bu tespiti destekler nitelikte. Öte yandan şirket henüz birikmiş geçmiş yıl zararlarını kapatamadı. Zararlarını kapatamamış olması nakit temettü ya bedelsiz verme olasılığını da bu aşamada sınırlıyor. Öte yandan 2006 yılından bu yana gerçekleştirdiği yedi bedelli sermaye artırımı ile mali yapısını toparlamayı hedefliyor. Karsan, ortalama her üç yılda bir ortaklarından nakit temin etmekte. Son olarak Kasım 2019’da yüzde 50 bedelli sermaye artırımına giden şirketin, mali yapısını güçlendirememesi halinde önümüzdeki yıl tekrar bedelliyi gündeme getirmesi şaşırtmayacaktır.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

KARSAN OTOMOTIV KARSN

Alış0,00

Satış10,02

Gün İçi En Düşük9,97

Gün İçi En Yüksek10,27

PD/DD3,89

FK78,15

Fiyat10,02

Değişim-0,69%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI