SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : PAGYO’nun defter değeri oldukça uygun. Neden hisseye ilgi zayıf? Neden bütün kağıtlar uçtuğu halde bu kağıt geriliyor? Gönderen : Ayhan Gökmen28.12.2020, 20:24

Bir hissede uzun vadede büyüyen ivmenin sağlanabilmesinde şirketin gelir ve kârını düzenli şekilde büyütebilmesinin birinci derece rolü vardır. Panora GMYO, geçtiğimiz yıl cüzi miktarda kârda gerileme yaşarken, 2020 dokuz aylık bilançosunda gelir ve kârındaki düşüş daha belirgin şekilde kendisini hissettirdi. Şirket dokuz aylık dönemde gelirini yüzde 44, dönem sonu kârını ise yüzde 54,13 düşürdü. Piyasalar üzerinde olumsuz bir etkiye yol açan pandeminin Panora’yı da olumsuz yönde etkilediği gözleniyor. Bununla birlikte son iki yıldaki mali performansındaki durgunluğa rağmen hissenin fiyatındaki artış dikkatlerden kaçmıyor. Arada travmatik düşüşler yaşansa da çıkış ivmesi korundu. Son olarak geçtiğimiz mart ayında düzeltilmiş verilerle en düşük 3,66 TL’ye kadar geriledi ve şimdilerde de 6,25 TL seviyelerinde işlem görüyor. Düşük ve dar hacimli hisselerdeki daha yüksek çıkışlar nazara alındığında gerçekleşen artış kimi yatırımcısına yeterli görünmese de faiz ya da alternatif yatırım araçları ile kıyaslandığında çıkışın dokuz aydaki getirisinin yüzde 70,76 seviyesinde olduğu nazara alındığında tatmin edici olduğu sonucuna varılacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak kasım ayından bu yana ortak satışının da hissedar nezdinde etkiye yol açtığını söylemek yanlış olmayacaktır. Ortaklardan Sinan Aygün, kasım ayında şirket sermayesinde yüzde 11,01 paya sahipken geçen süre zarfında yaptığı satışlarla birlikte elindeki payı yüzde 4,47’ye kadar indirdi. Son gerçekleşen satış 22 Aralık tarihli olurken devamının gelme olasılığı bulunuyor.

PANORA GMYO PAGYO

Alış0,00

Satış38,42

Gün İçi En Düşük38,00

Gün İçi En Yüksek39,62

PD/DD1,08

FK1,69

Fiyat38,42

Değişim1,75%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI