SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıORTAK BELEDİYE, PAYINI AZALTTI-
SORU : Yonga’yı zirveden aldım. Ben aldıktan sonra da zaten düştü. Bekliyorum. Çıkar mı? Ne olur sizce? Gönderen : Çetin Günay05.11.2020, 11:33

Borsada son bir yıl içerisinde özellikle hacmi sığ hisselerde kısa sürelerde ciddi çıkışlar yaşandı. Bu tür hisselerin işlem hacmi dar olduğundan düşük nakit girişleri tavan hareketlerine sebep olurken yatırımcıların da ilgisini üzerine çekmede etkili oldu. Bireysel yatırımcıların da yönelimiyle çıkışların ivmesi hız kazandı. Kısa sürede birikimlerini katlamayı hedefleyen yatırımcıların sığ hisselerdeki bu çıkışlardan kağıt üzerinde kazanç elde etmeleri söz konusu olsa da asıl önemli olanın reelde de kârın gerçekleşebilmesi. Tavan hareketinin olduğu süreçte daha fazla kâr arzusu bireysel yatırımcıların hisse satışını engelleyen bir gerekçe olurken satışların yoğunlaştığı noktada da bu defa taban nedeniyle satışta bulunmak mümkün olamadığı göz ardı edilmemeli. Bu durum hisse çıkarken satmayan yatırımcıların neticede zarar etmesine yol açmakta. Bu çerçevede Yonga Mobilya’nın fiyat seyri takip edildiğinde geçtiğimiz eylül ayının ilk yarısında ciddi bir çıkış sergilediği 27,48 TL’den 81,40 TL’e kadar yükseldiği gözlenmekte. Zirveden gelen satışlarla hisse gerilerken 5 Kasım 2020 günü kapanışını 30,16 TL’den gerçekleştirdi. Hissenin fiyatı Ocak 2020’de ise düzeltilmiş verilerle en düşük 7,75 TL’ye kadar inmişti. Zirve seviyeden bakıldığında gelinen fiyat ciddi bir düşüş olarak değerlendirilse de yılın ilk ayındaki dip seviyeye göre hâlâ yüksek bir primin söz konusu oluğu görülecektir. Gözlenen sert fiyat değişiklikleri karşısında yatırımcılardan gelen sorulara istinaden açıklamada bulunan firma ise yönetim kurulunda bulunan üyelerin sahip olduğu hisse oranının yüzde 55 olduğunu ve bu miktarın 10 yıldır değişmediğini belirtti. Bununla birlikte yönetimde temsilcisi olmamakla birlikte büyük ortaklardan Denizli Büyükşehir Belediyesi 21 Eylül 2020 günü paylarını işlem gören tipe dönüştürürken sonrasında gerçekleştirdiği satışlarla birlikte sermaye içindeki payını yüzde 7,09’a kadar indirdi. Şirketin mali verileri mevcut fiyat seviyesini destekler nitelikte değil. Kapanış fiyatına göre fiyat kazanç oranı 297,70. Bu oran oldukça yüksek. Aynı şekilde piyasa defter değeri de 13,20 ve bunun da yüksek olduğunu not etmek gerekiyor. Fiyatı ile mali verileri uyumlu firmaların takip edilmesi olası zararları minimize etmesi açısından yerine bir yaklaşım olacaktır.

YONGA MOBILYA YONGA

Alış0,00

Satış75,20

Gün İçi En Düşük78,85

Gün İçi En Yüksek78,85

PD/DD22,92

FK0,00

Fiyat75,20

Değişim-9,40%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI